Mircea Fechet spune că e nevoie de mărirea cuantumului amenzilor, pentru cei care hrănesc urşii pe marginea drumului

Sursă foto: Mircea Fechet

Mircea Fechet, ministrul Mediului, spune că e nevoie de mărirea cuantumului amenzilor, pentru cei care hrănesc urşii pe marginea drumului, el precizând că de obicei se aplică 1.500 de lei, sancţiune, însă dacă o plăteşti în minimum 48 de ore, cred că este 200 de lei.

”În ceea ce priveşte urşii de pe Transfăgărăşan, am dispus colegilor mei trei chestiuni: instalarea de panouri de avertizare, pentru ca fiecare turist, cetăţean participant la trafic să ştie că hrănirea urşilor este interzisă şi se sancţionează cu amendă. Acele panouri au fost deja trimise către CNAIR şi vor fi instalate în curând. În al doilea rând, am dispus instalarea unor camera de supraveghere video, în acea situaţie în care turiştii nu respect legea, pentru a-i putea sancţiona contravenţional ori de câte ori aceştia se opresc să hrănească urşii”, a spus ministrul Mediului.

Fechet a precizat că a dispus să i se comunice în fiecare săptămână câte amenzi se aplică.

”Am constatat că au fost aplicate un număr însemnat de amenzi, până acum trei săptămâni. Colegii de la Garda Forestieră şi de la Jandarmerie sunt pe Transfăgărăşan şi în alte locuri şi încearcă să explice că hrănirea urşilor nu face altceva decât să îi condamne la moarte”, a completat Fechet.

Ministrul a ţinut să menţioneze că e nevoie de mărirea cuantumului acestor amenzi.

Cred că e nevoie şi de mărirea cuantumului acestor amenzi, pentru că unii le consider ridicol de mici. De obicei se aplică 1.500 de lei, sancţiune, însă dacă o plăteşti în minimum 48 de ore cred că este 200 de lei. Luăm în calcul modificareaa legislaţiei primare, în sensul în care să putem să aplicăm când e cazul şi amenzi mai mari.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: