Skip to content
Politică

Mircea Geoană, critici acerbe la adresa Codului Fiscal: N-am avut o zi mai penibilă, îmi venea să intru în pământ de rușine!

Mircea Geoana senator din partea PSRO a criticat proiectul noului Cod Fiscal și a vorbit despre efectele negative ale acestuia, cum ar fi cresterea taxelor și a impozitelor pentru case și faptul ca impozitarea pe muncă nu va scădea.

Fostul ministru de Externe a fost invitat în emisiunea „Vorbește liber” de la postul TVR1, moderată de jurnalistul Sorin Avram. Geoană și-a exprimat nemultumirea referitoare la discuțiile de marti în Senat când proiectul a fost aprobat in Senat: „Nu s-a respectat pactul de 2% din PIB pentru apărare. Eu va spun ca in clipa de fata toate aceste intelegeri pe care le vedem in fiecare zi (…) Ne intelegem pe Codul Fiscal. In Senat s-au batut. N-am avut o zi mai penibila, imi venea sa intru in pamant de rusine. Domnul Tariceanu cu Sarbu si cu cine mai era de la PNL nu l-au lasat pe ministrul de Finante sa vorbeasca. Nu m-au lasat sa iau cuvantul. A vorbit senatorul Serban Nicolae. (…) Serban Nicolae a avut o propunere interesanta. Nu ma intereseaza daca au batut palma despre un lucru bun. Oameni buni, cand ai o lege atat de importanta in fata ta… In primul rand ma multumeste ca salariatii si impozitarea muncii n-au avut niciun fel de relaxare fiscala.” 

" "
" "

Fostul social-democrat s-a arătat și nemulțumit de faptul că proiectul de act normativ nu a fost suficient dezbătut public: Acest Cod Fiscal nu a avut parte de o dezbatere publica autentica, n-a avut parte de o viata publica (…) Ii vad peste 3 saptamani ca se dau peste cap si ca sunt de acord cu o noua varianta. Un document atat de important e obligatoriu sa fie dezbatut cu argumente pro si contra.”

„Romania este pe locul 101 in lume la calitatea guvernantei. De ce 101? Pentru ca asa procedeaza Romania. (…) Am vorbit cu toate centralele sindicale mari (…) n-au fost bagati in seama”, a mai precizat Geoană.

 

" "

1 comentariu la “Mircea Geoană, critici acerbe la adresa Codului Fiscal: N-am avut o zi mai penibilă, îmi venea să intru în pământ de rușine!

  1. Despre acest Cod Fiscal se discuta de aproape doi ani. Eu inteleg ca Geoana face eforturi sa ne demonstreze ca Iliescu a avut perfecta dreptate cand l-a numit prostanac, dar as fi curios cam cati ani ar considera el ca e necesar sa stea in dezbatere un asemenea demers ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *