Skip to content
Politică

Mircea Geoană, despre senatorul american John McCain: un titan al politicii americane și un prieten al României

Fostul ministru al afacerilor externe Mircea Geoană afirmă că moartea senatorului american John McCain, „un titan al politicii americane”, reprezintă o pierdere uriaşă pentru lumea democratică.

„Un titan al politicii americane, un erou, o voce neobosită în favoarea alianţelor bazate pe valori şi un prieten loial al României s-a stins după o boală agresivă şi necruţătoare. John McCain lasă un gol imens în Senatul american şi în comunitatea internaţională. Am avut privilegiul să-l cunosc, să-l admir şi să-i fiu gazdă în România. E o zi tristă pentru noi toţi”, a scris Mircea Geoană pe Facebook.

El a postat de asemenea o înregistrare cu discursul rostit de senatorul american anul trecut la Conferinţa de Securitate de la Munchen, discurs pe care l-a calificat ca fiind „un adevărat testament politic”.

Senatorul american John McCain, considerat un erou al Războiului din Vietnam şi o figură nonconformistă a politicii americane, a murit sâmbătă, la vârsta de 81 de ani, de un cancer la creier împotriva căruia a luptat circa un an, a anunţat biroul său, preluat de agenţiile internaţionale de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *