Skip to content
Politică

Mircea Geoană dezvăluie ce a discutat cu preşedintele Germaniei, Joachim Gauck: Este din alt serial!

Fostul ministru al Afacerilor Externe Mircea Geoană dezvăluie ce a discutat cu preşedintele Germaniei, Joachim Gauck, în timpul vizitei acestuia în România.

Mircea Geoană a declarat, marţi seară, la Realitatea TV, că vizita preşedintelui Germaniei, Joaqim Gauck, în România este un eveniment de excepţie, rarisim, întrucât Gauck face parte dintr-o companie selectă a liderilor politici mondiali, printre care se numără Vaclav Havel şi Nelson Mandela. Fostul preşedinte al Senatului a subliniat că demersul este unul de execepție, ce depășește vizita de stat a unui președinte.

”Președintele Germaniei este dintr-o companie selectă, este din acea grupare, din alt serial, Vaclav Havel, Nelson Mandela, Papa Francisc. Știți, la vizita în SUA, Papa Francisc a venit cu un Fiat 500.(….) Vreau să spun că vizita este una de mare importanță. El a spus ca nu va mai vrea un alt mandat. A spus că nu crede ca nu mai are vitalitatea necesara pentru a candida. As lua vizita ca una de exceptie, rarisima, a liderului Gauk, vizita depasesete ce inseamnă o vizita de stat, a unui presedinte care la conferința de presa a spus ca NATO nu este probleme lui este a Guvernului. Oricum deciziile vor fi luate de caneclarul Merkel și de Guvern. Dar este o vizita frumoasă. Mâine (miercuri – n.r.), va fi un discurs la 9:30, la Biblioteca Central Universitară”, a punctat Mircea Geoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *