Mircea Geoană, după atacul asupra trupelor de menținere a păcii în Kosovo: Sunt total inacceptabile

Mircea Geoană
Mircea Geoană /Captură foto: „MILKEN INSTITUTE”

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, afirmă, marţi seară, că NATO rămâne pregătită pentru provocările din Balcani, iar trupele KFOR vor continua să acţioneze imparţial. Geoană a condamnat atacurile neprovocate împotriva trupelor KFOR din nordul Kosovo.

”M-am bucurat să îl reîntâlnesc pe Jakov Milatović, preşedintele Muntenegrului şi, totodată, cel mai tânăr preşedinte ales democratic, din lume. De la aderarea la NATO, acum şase ani, Muntenegru a fost un aliat de încredere, participând la întărirea posturii de apărare şi descurajare pe Flancul Estic”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Mircea Geoană.

Potrivit acestuia, Muntenegru are un rol esenţial în Balcanii de Vest, promovând stabilitatea şi pacea, iar acest lucru este şi mai important în perioadele cu tensiuni în regiune.

”Am condamnat cu fermitate atacurile neprovocate de ieri, împotriva trupelor KFOR din nordul Kosovo. Astfel de atacuri sunt total inacceptabile. Aceste acte violente trebuie să înceteze imediat, iar toate părţile trebuie să se angajeze în dialog. KFOR va continua să acţioneze imparţial şi să îşi respecte mandatul Consiliului de Securitate al ONU, de a menţine un mediu sigur şi stabil”, a mai transmis secretarul general adjunct al NATO.

Geoană anunţă că NATO rămâne pregătită pentru provocările din Balcani şi ”va continua, prin toate ţările membre şi partenere, să fie un pol de stabilitate în zonele cele mai sensibile din lume”.

Trupele NATO au securizat primăria din Zvecan, în Kosovo, iar alianţa a declarat marţi că va trimite mai mulţi soldaţi în regiune, la o zi după ce 30 de soldaţi NATO şi 52 de protestatari au fost răniţi în confruntări, iar UE şi SUA au cerut dezescaladarea violenţelor.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: