Mircea Geoană îi îndeamnă pe români să aibă “încredere în NATO”: Veghem la securitatea aliaților

Sursa foto: Facebook/ Mircea Geoană
Sursa foto: Facebook/ Mircea Geoană

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, i-a îndemnat vineri pe cetățenii români să aibă încredere în Alianța Nord-Atlantică, care monitorizează situația din regiune și “veghează” la securitatea țărilor aliate în contextul incidentului în care rămășițe ale unei drone au fost identificate pe teritoriul României după atacuri ale Rusiei împotriva porturilor ucrainene de la Dunăre.

Într-un mesaj video publicat pe Facebook, Geoană a afirmat că Alianța Nord-Atlantică realizează că incidentul în care mai multe resturi dintr-o dronă au fost găsite pe teritoriul României a provocat neliniște în opinia publică și că așteaptă ca autoritățile românești să finalizeze investigația.

Mircea Geoană a reluat mesajul exprimat de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a spus joi că nu există nicio informație că Rusia ar fi atacat deliberat România.

“Știu că în ultimele zile, incidentul petrecut la granița dintre România și Ucraina a provocat multă neliniște și preocupare în opinia publică românească și mai ales în zonele limitrofe acestei zone”, a spus secretarul general adjunct al NATO, citat de caleaeuropeana.ro.

“Vreau să reconfirm pe această cale faptul că, din informațiile noastre de la NATO, nu este vorba despre o intenție deliberată de a ataca teritoriul României, ceea ce ar fi însemnat un atac deliberat împotriva teritoriului NATO.”

El a adăugat că Alianța așteaptă ca autoritățile române, cu care este în contact permanent din punct de vedere politic și miliar, “să continue investigația pentru a afla toate elementele pe care le putem analiza împreună.”

Oficialul NATO a spus că Alianța monitorizează situația din regiune și “veghează” la securitatea țărilor aliate.

“Vreau să dau un mesaj către întreg poporul român: să aibă încredere în NATO. Deciziile pe care le am luat la Vilnius de a veni cu noi planuri de apărare pentru țările NATO, pentru zona Mării Negre în particular și pentru România în special, sunt în curs de derulare, sunt mai importante decât oricând”, a mai spus Mircea Geoană.

“Aveți încredere în NATO, e mesajul meu pentru voi toți”, a conchis înaltul oficial aliat.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL