Mircea Geoană insistă să devină candidatul PSD la prezidențiale

Sursa foto: Facebook/ Mircea Geoană
Sursa foto: Facebook/ Mircea Geoană

Scenariul în care Mircea Geoană candidează din partea PSD devine unul tot mai verosimil. Actualul secretar adjunct al NATO își dorește cu disperare sprijinul social-democraților în alegerile prezidențiale.

Această doleanță a lui Mircea Geoană de a se lipi de PSD este una perfect explicabilă. Deși fostul președinte al PSD se bucură în prezent de scoruri bune în sondajele de opinie, acest lucru nu este și suficient pentru câștigarea alegerilor. De regulă, un candidat fără sprijinul unui partid important, nu are șanse reale să câștige președinția. Istoria alegerilor de după 1990 demonstrează această axiomă. Practic, toți președinții de până acum au câștigat alegerile având în spate o formațiune politică puternică, cu structuri locale puternice.

Insistența lui Mircea Geoană de a-și adjudeca sprijinul PSD a început să crească imediat după consumarea alegerilor locale. Și asta pentru că la nivelul Coaliției urmează să fie luată decizia privind scenariul cu care se va merge în alegerile prezidențiale.
PNL și PSD insistă să meargă cu candidaturi proprii în prezidențiale, iar Mircea Geoană încearcă să se autopropună în calitate de candidat al PSD. Și deși a fost refuzat în repetate rânduri la nivel public, acesta speră că vechile canale de legătură cu structurile social-democrate, l-ar putea ajuta într-un final.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: