Mircea Geoană – maestrul omisiunilor și campionul evitării responsabilității

Mircea Geoană, sursa foto: Facebook

Mircea Geoană, care a deținut de-a lungul carierei sale mai multe funcții politice, ne-a arătat în mod repetat că transparența și onestitatea sunt opționale pentru politicianul Geoană. A reușit să se impună printr-o abilitate remarcabilă de a omite detalii esențiale din declarațiile de avere, un talent recunoscut chiar și de Agenția Națională de Integritate (ANI).

„Agenția Națională de Integritate, în baza prevederilor Legii nr. 144/2007, republicată, a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către domnul senator Geoană Mircea Dan, președintele Senatului României, a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută și pedepsită de art. 292 din Codul Penal”, anunța în 2010 ANI.

Să „uiți” să declari bunuri de sute de mii de euro, precum terenuri, ceasuri, apartamente sau locuri de parcare la prețuri astronomice, nu este un accident. Nu oricine poate să „uite” să declare bunuri de o asemenea valoare, iar Geoană pare să fie un maestru al omisiunii.
Faptul că ANI l-a acuzat pe Mircea Geoană de fals în declarații, conform art. 292 din Codul Penal, este doar un alt episod într-o lungă serie de „neînțelegeri” în ceea ce privește averea sa.

Totuși, Geoană nu pare să fie deranjat de aceste acuzații. Așa cum ne-a obișnuit, el a continuat să-și joace rolul de politician onest, oferindu-ne o lecție de cum să eviți responsabilitatea fără să clipești.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: