Skip to content
Politică

Mircea Geoană, previziuni sumbre: „Dacă până la declararea stării de urgență…”

Mircea Geoană a vorbit, în cursul zilei de joi, pe pagina sa de Facebook, despre consecințele loviturii de stat eșuate din Turcia.

În acest context, fostul ministru al Afacerilor Externe Mircea Geoană a făcut o serie de previziuni sumbre pentru viitorul diplomatic al Europei.

„Starea de urgență a intrat astăzi în vigoare în Turcia pentru următoarele 3 luni. Adică 90 de zile cu un cec în alb. Măsura permite președintelui și Parlamentului să ia decizii fără a consulta Parlamentul. Erdogan spune că țara are nevoie de acest răgaz, de această întrerupere de la statul de drept, pentru a reinstaura…statul de drept. Paradoxal, nu? Dacă până la declararea stării de urgență au avut loc epurări în masă în mai toate sectoarele (600 de școli închise, 60.000 de soldați, polițiști, magistrați și funcționari au fost arestați sau concediați), imaginați-vă ce se poate întâmpla acum. Franța și Germania se opun unei stări de urgență prelungite, în timp ce Erdogan îi transmite ministrului francez de externe „să își vadă de treaba lui”, a scris Mircea Geoană pe pagina personală de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *