Skip to content
Externe

Mircea Geoană: „Referendumurile trucate nu au nicio legitimitate”

Inquam/Octav Ganea

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a reacţionat după ce Rusia a declarat vineri patru provincii ucrainene (Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie) ca fiind parte a teritoriului său, potrivit antena3.

„Referendumurile trucate din regiunile Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson nu au nicio legitimitate și încalcă în mod flagrant Carta Națiunilor Unite. O anexare a unui teritoriu atât de extins nu a mai fost încercată în Europa de la al Doilea Război Mondial încoace.

„Țin să precizez, pentru opinia publică de acasă și pentru comunitățile românești din țară și din străinătate, că în acest moment nu avem informații care să indice o schimbare a posturii nucleare a Rusiei, suntem, evident, vigilenți, dar vreau să fac această precizare pentru cei de acasă”, a mai spus Mircea Geoană.

„Știm că următoarele luni vor fi dificile economic, social și poate chiar și politic, în țările noastre.

La nivelul conducerii Alianţei, la nivelul nostru, ca naţiuni democratice, trebuie să fim în continuare extrem de uniți, determinați, să depăşim împreună acest moment dificil şi acest lucru este o prioritate pentru noi, aici, la NATO”, a mai transmis Mircea Geoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *