Skip to content
Internațional

Mircea Geoană: România este matură, influentă şi respectată în NATO

nato.int

România este matură, influentă şi respectată în NATO, iar întreg spaţiul transatlantic este vigilent, coerent şi pregătit să facă faţă oricăror provocări, a afirmat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană.

„Integrarea completă, profundă a României în NATO se petrece în aceste momente dramatice şi din punct de vedere militar şi strategic nu va mai fi o diferenţă calitativă între aliaţii din vestul şi cei din estul Europei. Suntem NATO. Întreg spaţiul transatlantic este vigilent, coerent şi pregătit să facă faţă oricăror provocări”, a declarat Mircea Geoană, duminică, la o ceremonie de celebrare a Zilei NATO în România, care a avut loc la sediul Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit acestuia, nu există prosperitate, democraţie, „devenire naţională şi euroatlantică” fără securitate, iar Armata reprezintă coloana vertebrală a statului român şi temelia naţiunii noastre.

 

Mircea Geoană a subliniat că România este pentru NATO „un partener de prim rang”, a cărei relevanţă strategică în zona Marii Negre, a Europei de sud-est şi în spaţiul transatlantic este respectată. „În urmă cu câteva zile am sărbătorit 18 ani de când ţara noastră, împreună cu alte şase naţiuni astăzi aliate, am aderat la NATO. (…) România şi noii aliaţi sunt astăzi la adevărata lor maturitate strategică, politică”, a punctat Geoană, potrivit Agerpres.

Oficialul a amintit că sunt opt grupuri de luptă pe flancul estic al NATO. „Vom face mai mult şi liderii noştri la summitul de la Madrid vor adopta decizii cu consecinţe istorice pentru prezenţa permanentă, robustă, durabilă şi coerentă a NATO pe flancul estic”, a adăugat Mircea Geoană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *