Mircea Hava anunță că Mihai Tudose va deschide lista PNL-PSD la europarlamentare

Sursa foto: Mircea Hava

Europarlamentarul PNL Mircea Hava a anunțat, în direct la Puterea Știrilor, că fostul premier Mihai Tudose va deschide lista PNL-PSD la europarlamentare.

„Din ceea ce știu eu, și din declarațiile colegilor mei, lista la alegerile europarlamentare va începe cu dl. Tudose. Acum voiam să fac o mică glumă, dar să nu se supere pe mine dl Tudose: vom continua tot cu o doamnă. Bun, sunt sigur că o să primesc comentariile la Bruxelles când o să le vedem, sau în altă parte, dar le accept.

Dl Tudose era numărul doi pe listă, iar aceasta a fost făcută ținând cont de sondaje. Asta este paritatea, ne place sau nu ne place. Este ca și o căsătorie din interes. Avem un interes comun și acesta este de a câștiga alegerile europarlamentare împreună. Pe urmă știți sigur că prea bine că fiecare se va duce la grupul lui politic. Să dea D-zeu să putem colabora la fel de bine cum colaborăm acum, pentru că este o nevoie teribilă de colaborare în Parlament European, și asta o știți și dvs. și o știe lumea. Prea eram un pic împărțiți, chiar când erau teme sensibile pentru România, prea eram împărțiți în tot soiul partide și de grupuri”, a declarat Mircea Hava, marți, în direct la Puterea Știrilor.

Mihai Tudose a ajuns cap de listă după ce liderii coaliției au decis ca fiecare candidat de pe lista comună a PSD-PNL să urce câte o poziție.

Amintim că, imediat după anunțul că șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România nu va mai figura pe listă, Rareș Bogdan s-a autopropus să fie primul candidat.

„Eu nu voi mai susţine un independent în fruntea listei de europarlamentare. Cred că unul dintre cele două forţe politice, fie că e PNL, fie că e PSD poate să îşi asume asta. Îl cunosc pe Mihai Tudose, am colaborat cu el foarte bine în Parlamentul European, pentru cauza României, ştiu ce pot să fac eu. Cred că dacă partidele noaste ne-au ales să fim deschizători de listă, unul din noi doi poate să preia foarte bine deschiderea listei”, a declarat Rareș Bogdan.

Lista finală a candidaților PSD-PNL la europarlamentare

Mihai Tudose

Rareș Bogdan

Gabriela Firea

Dan Motreanu

Claudiu Manda

Adina Vălean

Victor Negrescu

Daniel Buda

Vasile Dîncu

Maria Grapini

Siegfried Mureșan

Dragoș Benea

Mircea Hava

Gheorghe Cîrciu

Gheorghe Falcă

Virgil Popescu

Dan Nica

Alexandru Muraru

Reamintim că atât PSD cât și PNL au convocat săptămâna trecută sedințe statutare pentru a valida lista candidațiilor la europarlamentare dar și modul își vor împărții candidaturile al nivel local.

Revenim cu detalii

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL