Skip to content
Sport

Mircea Lucescu e optimist: Suedezii ne depăşesc total fizic, dar îi putem bate

Reputatul antrenor Mircea Lucescu consideră că naţionala de fotbal a României ar trebui să-şi păstreze stilul combinativ de joc, pentru a se putea impune în faţa selecţionatei Suediei, în primul meci din preliminariile EURO 2020. “Il Luce” consideră că suedezii ne surclasează clar la capitolul fizic, de aceea pentru a câştiga partida, elevii lui Cosmin Contra trebuie să se sincronizeze .

“Noi nu putem să ne îndepărtăm de stilul nostru de joc. Dacă vrem să facem alt stil de joc, cu siguranță suntem în inferioritate. Fizic ne depășesc total. Din punct de vedere al disponibilității de a alerga, de a se bate, de a forța contrele, ne sunt superiori. La fel și în jocul aerian. Noi suntem printre cei mai buni pasatori din Europa. Ca să poți pasa bine trebuie să te și sincronizezi bine. Trebuie să ai și jucători care se completează bine. Îi putem bate. Sunt convins că vom face un rezultat bun” a declarat Mircea Lucescu la televiziunea Digi Sport.

Mircea Lucescu a rememorat cele două victorii ale României din perioada în acre era selecţioner, în preliminariile pentru Euro 1984. Tricolorii au câştigat atunci cu 2-0 la București și cu 1-0 la Stockholm.

„Nu au știut ce să mai facă atunci când noi construiam jocul din apărare. Nu puteau să facă un presing general. I-am plimbat între fundașii centrali și mijlocași. Până la golul acela am mai avut câteva ocazii. Până la urmă asta spuneau: practic n-au știut ce să facă la tipul nostru de joc. S-a impus acest stil de joc. Am făcut o temporizare plecând din spate, folosind absolut tot terenul de joc” a mai spus Lucescu.

Primele două partide ale tricolorilor în preliminarii sunt împotriva Suediei, în deplasare, la 23 martie, ora 19.00, şi contra Insulelor Feroe, la Cluj-Napoca, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, la 26 martie, ora 21.45.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *