Skip to content
Sport

Echipa naţională de fotbal a României are un nou antrenor

Echipa națională de fotbal a României are un nou antrenor, după ce Victor Pițurcă a demisionat în urmă cu câteva zile și a plecat să antreneze în Arabia Saudită.

Începând de marți, Mircea Lucescu şi-a dat acceptul să antreneze naţionala României, în paralel cu Şahtior Doneţk, până la finalul sezonului din Ucraina. Acesta ar avea de gestionat doar două jocuri oficiale ale tricolorilor, ambele acasă, cu Irlanda de Nord (14 noiembrie) şi cu Feroe (29 martie).

Mircea Lucescu este aproape de a reveni pe banca tehnică a naţionalei României, după nu mai puţin de 28 de ani. El şi-a dat deja acceptul să-i pregătească pe tricolori pentru următoarele două partide din preliminariile EURO 2016, cu Irlanda de Nord, de luna viitoare, şi Insulele Feroe, meci programat în primăvara lui 2015.

Potrivit România TV, după data de 30 iunie 2015, când ar urma să-i expire contractul cu Şahtior, Mircea Lucescu ar urma să antreze doar naţionala României. Argumentul emoțional al deciziei lui Il Luce este faptul că ar putea să-și ia o revanșă îndelung așteptată cu Irlanda de Nord, echipă care în 1985 învingea România, cu Lucescu la timonă, la București cu 1-0.

Pe de altă parte, mai există un scenariu, ca după data de 30 iunie 2015 la naţională să vină Cosmin Olăroiu, acestuia încheindu-se la vară contractul cu arabii, adaugă RTV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *