Skip to content
Politică

Miron Mitrea, condamnat la 2 ani de închisoare cu executare

Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare de Înalta Curte de Casație și Justiție. Instanța Supremă a decis confiscarea a 170.000 de lei.

Instanţa supremă l-a condamnat pe deputatul PSD Miron Mitrea la doi ani de închisoare cu executare, în dosarul de corupţie privind lucrările de construcţie făcute la locuinţa mamei sale, decizia nefiind definitivă.

Reprezentantul DNA a arătat că susţinerea apărării lui Mitrea nu sunt fondate, că în realitate nu a existat nicio discuţie între el şi executanţii lucrărilor şi că probele dovedesc că respectivele lucrări au reprezentat forma de plată a Irinei Paula Jianu către Mitrea, pentru menţinerea ei în funcţie, la Inspectoratul de Stat în Construcţii.

La rândul lor, avocaţii din dosar au arătat că probele anchetatorilor nu dovedesc cu claritate acuzaţiile formualte şi au solicitat achitarea clienţilor lor.

Social-democratul Miron Mitrea le-a precizat judecătorilor că este de acord cu cele spuse de avocaţii săi şi a precizat că nu a avut niciodată vreo discuţie privind contractul în sine şi că nu l-a cunoscut pe arhitectul Popescu decât în sala de judecată.

Irina Paula Jianu a susţinut la rândul ei, cu vehemenţă, că Miron Mitrea şi-a plătit integral lucrările pentru “cele două băi şi cele două camere” de la casa mamei sale şi a precizat că lucrările au fost chiar mai scumpe ca la alte firme, astfel că Mitrea ar fi plătit “dublu ca preţ”.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada 2001- 2002, Miron Mitrea, ministru al Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei la acea dată, a pretins şi primit de la Irina Paula Jianu, fost inspector șef adjunct la Inspectoratul de stat în construscții, foloase necuvenite în valoare de 520.000 de lei, reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcţii, amenajare şi dotare care au fost executate de societăţile Conimpuls SA Bacău, Vertcon SA Bacău, Durimpuls SRL Bacău şi Regal Glass SRL Bacău la un imobil din Voluntari, judeţul Ilfov, proprietatea mamei lui Mitrea.

2 comentarii la “Miron Mitrea, condamnat la 2 ani de închisoare cu executare

  1. unguroii corupti ,ce s-au prostituat in toate guvernele, nu trebuie atinsi de justitia romana, caci au dubla cetatenie si pile la americani si europeni…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *