Skip to content
Politică

Miron Mitrea: Dacă Băsescu intră în joc, jocul va fi între Firea și el

Miron Mitrea Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru Miron Mitrea consideră că bătălia pentru Bucureşti e va da între fostul preşedinte Traian Băsescu, dacă acesta se va decide să candideze, și Gabriela Firea.

Fostul preşedinte nu-l vede pe Nicușor Dan ca pe un candidat cu şanse reale şi consideră că Ludovic Orban sacrifică Bucureștiul pentru a nu crește un rival pentru partidul său.

Traian Băsescu are un partid care a scazut sub pragul electoral, nu e el presedinte, ci Eugen Tomac, pe care cred ca 90 la sută din populația României nu cred că-l cunoaște. Un tip de bun simț, dar care nu are scânteie politica, nu are, saracul, nu transmite. Spre deosebire de Traian Băsescu, despre care un operator imi spunea că il iubeste camera, știe să transmită. Cu Tomac în frunte, s-a dus PMP, va pierde alegerile locale, nu va câștiga mai nimic, la parlamentare 3%, s-a șters. Atunci Traian Băsescu vine cu ideea sa aiba Dreapta un candidat unic – Nicușor Dan PNL hotărăște să-l sprijine pe Nicușor Dan doar ca sa nu fie Gabriela Firea primar general al Capitalei. Sa facem un scenariu – castiga Nicusor Dan si ajunge primar general. Nu va face minuni, pentru ca el e tipul care critica, iar PNL n-are nici candidatul, primarul Bucureștiului și nu prea poate să-l impiedice… Nu ii inteleg deloc. Încercarea disperata sa o dea jos pe Firea de la București cu un alt candidat. Mai mult, dau si trei sectoare. Daca mergea PNL cu un candidat la București și șase candidati la sectoare, tot mai ciupea un primar, doi de sector. Și il dai afara si pe Basescu de la masa, ca fiind 6 sectoare, voia si el doua sectoare, il sprijinea pe Nicusor Dan si facem o hora si in toamna am si eu o sansa. Basescu e non grata. Basescu simtea ca va fi inlaturat si a inceput sa ameninte, sa santajeze: Daca nu ma luati pe mine cu PMP in alianta, eu am sa candidez. Nu stiu daca va candida sau nu, dar cred ca, daca nu va candida, PMP e istorie și toată moștenirea lui Băsescu va fi limitată la tăierea salariilor și pensiilor. Daca va candida, risca sa ia un scor suficient de mare pe Bucuresti ca să se pună din nou in schemă. Dacă va castiga, PMP bate USR dacă Traian Băsescu câștigă… E un ticalos care stie sa faca politica, simte electoratul, populatia, e un ticalos simpatic si populatia il voteaza. Dacă Băsescu intră în joc, jocul va fi intre Firea și el”, a spus Miron Mitrea, la televiziuena Realitatea Plus.

Mitrea a făcut şi o radiografie a candidaţilor la cele 6 sectoare ale Bucureştiului: „La Sectorul 1, nu o cunosc foarte bine pe Clotilde Armand (USR). Este europarlamentar. Ce nu mi-a placut, nu o simpatizez, nu o antipatizez: USR se comporta ca orice partid imbatranit in rele, are o gasca de câțiva oameni si care trebuie sa fie pe toate functiile. Clotilde Armand e europarlamentar, ea e buna si de primar la Sectorul 1. Asta arată ca partidele noi nu scapa de vechile metehne. La Sectorul 1, Daniel Tudorache (PSD) e greu de bătut, după părerea mea. A făcut treabă, e harnic, aleargă în teritoriu, e muncitor, are și defecte ca orice om, dar e un om care se ocupă. vorbește mai putin, mai bolovanos, e mai natural.

La Sectoru 2 a intrat în joc Onțanu , care și-a rezolvat problemele penale, îl va sprijini PSD: Nu cred că Onțanu se încurcă în cineva, la Primărie… Dan Cristian Popescu, pe care PNL l-a dat la o parte, nu inteleg de ce, pentru acest domn Radu Mihaiu (USR). Pentru că, cu Cristi Popescu la Sectorul 2, PNL risca să câștige alegerile.

La Sectoru 3 îl avem deja pe Negoiță, care mi-e profund antipatic, dar care a fost un primar care a făcut o treabă seriosă, ca primar, e respectat. A intrat Bădulescu, un om serios, puternic. Cred că Adrian Moraru (PNL), tânăr, nu il stiu. Dacă iese pe locul trei cred că va fi un succes pentru el.

La Sectorul 4, e Simona Spătaru (PLUS), nu am auzit, sper să fiți primar.

Cristian Băcanu (PNL), la sectorul 5, nu cred că intră între primii trei. Daniel Florea (PSD), actualul primar, profesor, se miscă destul de bine, a invatat sa lucreze bine cu presa, face parte din lupii tineri pe care i-a pus PSD pe masa. Daca vine peste el Cristian Popescu Piedone, e greu, politician de mare anvergura, nu l-as subestima.

La sectorul 6, Ciprian Ciucu, nu am auzit de el. Se bate cu Gabriel Mutu, despre care lumea crede că are mai putine sanse ca este mut, nu ii place sa vorbeasca mult. Eu stau in sectorul 6, nu prea sunt multe de reprosat dlui Mutu”.

Fostul ministru e convins astfel că PNL va pierde alegerile pentru Capitală. „PNL a vrut să piardă Bucureștiul. De ce?! Nu știu. Pierdut Bucureștiul, moțiune de cenzură, trântit Guvernul, intrat in parlamentare, 20 si ceva la suta, victorie mare”.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *