Skip to content
Politică

Mișa denunță problemele de la MAPN: Norma de hrană nu se mai plăteşte în avans!

Economica.net

La doar câteva zile de la demisia din fruntea MAPN a fostului ministru Adrian Țuțuianu, după un întreg scandal privind lipsa banilor din Armată, ministrul Finanțelor Ionuț Mișa arată că situația nu stă chiar așa.

Mai exact, Ionuț Mișa a afirmat, potrivit B1.ro, că are bani de salarii, dar norma de hrană nu se mai plătește în avans cum se practica până în prezent.

„Sunt bani de salarii, nu am înţeles de unde a apărut zvonul că nu ar fi. Ce s-a schimbat însă este faptul că norma de hrană nu se mai plăteşte în avans ca până acum. Problema de la MApN este că nu cheltuie pe investiţii banii acordaţi conform bugetului, adică 2% din PIB. Va fi foarte greu să-i cheltuie. Avem speranţa ca banii să fie cheltuiţi în special pe echipamente şi înzestrare”, a precizat ministrul Finanţelor.

Amintim că Adrian Țuțuianu a demisionat marți din funcția de ministru al Apărării, după ce MApN a anunțat că nu mai sunt bani pentru soldele militarilor și că se va face plata eșalonată a obligațiilor față de angajați, fiind incluse aici și chiria, și norma de hrană. Practic, maPN anunța că, din cauza rectificării bugetare, banii pentru norma de hrană și chirii se vor da la sfârșitul lunii și nu în jurul datei de 15, ca până acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *