PSnews

Recent

Mișa, sacrificat în locul lui Tudose. Senatorii îl vor audia pe tema rectificării

Economica.net

Ministrul Ionuț Mișa va trebui să se prezinte zilele următoare în fața senatorilor din Comisia de buget-finanțe pentru a da explicații cu privire la nelămuririle legate de ectificarea bugetară anunțată de Guvern.

Oficialul de la Finanțe a fost împins în față, după ce liberalii care fac parte din Comisiei îi ceruseră premierului Mihai Tudose să explice cap-coadă cum va reuși să facă o rectificare pozitivă în condițiile în care deficitul bugetar pare să urce la cote tot mai mari, iar gradul de colectare a veniturilor fiscale pare tot mai redus.

„Astăzi în Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senat am cerut audierea Prim-Ministrului Tudose în legătură cu informațiile contradictorii din spațiul public despre rectificarea bugetară și situația finanțelor publice în 2017. Comisia a aprobat în schimb audierea lui Ionut Misa. Este bine și asa”, a explicat senatorul PNL Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Acesta spune că Ministrul de Finanțe are șansa de a risipi, astfel orice nelămuriri în spațiul public despre această rectificare și despre banii care există sau nu acum la buget.

În ultimele săptămâni, semnele unei crize inanciare au început să apară în bugetele unor ministere, recunoașterea situației de la MApN cosytându-l pe Adrian Țuțuianu postul de ministru. Vești privind diminuarea bugetelor salariale pe instituțiile din administrația centrală încep să vină și dinspre sindicate, iar senatorul Cîțu e declară convins că așa zisa rectificare bugetară pozitivă anunțată de șeful PSD, Liviu Dragnea, este doar o minciună sfruntată.

„Liviu Dragnea a dat o declarație despre rectificarea bugetară care arată clar că minte. Dacă nu ar minți, ar însemna ca după o viață petrecută în administrația publică și în Parlament nu a reușit să învețe cum să citescă o execuție bugetară”, a mai scris parlamentarul PNL.

 

 

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi