Skip to content
Politică

Mișcarea cheie a lui Iohannis privind un subiect controversat. Ce a decis șeful statului

Președintele României, Klaus Iohannis, a luat sâmbătă o decizie de majoră privind un subiect care a creat numeroase controverse în ultima perioadă de timp.

Este vorba de binecunoscutul subiect al defrișărilor ilegale, care a creat numeroase controverse în ultima perioadă, ba chiar și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu a transmis, în urmă cu câteva zile, că  ministerul a declanşat un control la compania Holzindustrie Schweighofer privind legalitatea achiziţionării de către companie a materialului lemnos tăiat din păduri.

Pentru ziua de sâmbătă au fost anunțate proteste masive impotriva despaduririlor abuzive.

În acest context, Președintele Klaus Iohannis a transmis, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a hotărât ca această problemă a defrișărilor ilegale să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe CSAT.

„Cred că protestul de astăzi împotriva despăduririlor abuzive este unul perfect legitim. Am hotărât ca această gravă problemă a defrișărilor ilegale să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT. Sunt convins că vom reuși nu doar să stopăm fenomenul, dar și că instituțiile statului îi vor identifica și trage la răspundere pe cei vinovați.”, scrie Klaus Iohannis pe Facebook.

De specificat faptul că Președintele Klaus Iohannis a trimis, în luna martie, spre reexaminare Parlamentului legea de modificare a Codului Silvic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *