Skip to content
Justitie

Mişcarea făcută de Piedone, care i-ar putea aduce libertatea. Totul se decide pe 16 iunie

Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, încearcă să iasă din închisoare apelând la o procedură specială. Avocații fostului primar au inițiat o contestație la executare într-o încercare de a obține anularea executării pedepsei. Instanța a dat termen de judecată data de 16 iunie 2022, pentru solicitarea lui Cristian Popescu Piedone.

Fostul primar al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, face o nouă încercare de a scăpa de închisoare. El a fost condamnat în Dosarul Colectiv la patru ani cu executare și a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova. Deși sentința este definitivă, el a apelat, prin avocații săi, la o procedură specială prevăzută de legea penală, scrie evz.ro.

Cristian Popescu Piedone a depus o contestație la executare, o procedură menită să-l scape de executarea pedepsei. Această procedură, împotriva executării hotărârii penale se poate face când se ivește vreo nelămurire cu privire la hotărârea care se execută sau vreo împiedicare la executare (art 598, alin 1, lit C, Cod Proc. Penală).

Cristian Popescu Piedone a sesizat o serie de aspecte care ar putea duce la anularea executării pedepsei. Acțiunea a fost depusă pe data de 19 mai, iar primul termen al procesului este programat pentru data de 16 iunie 2022.

Cristian Popescu Piedone a primit o condamnare de 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Pedeapsa a fost înjumătățită de Curtea de Apel, după ce instanța de fond l-a condamnat la 8 ani și 6 luni. Judecătorii au decis schimbarea încadrării pentru fostul primar, înlăturând „consecințele deosebit de grave” ale infracțiunii pentru care a fost acuzat.

Piedone a fost condamnat pentru autorizația eliberată pentru SC Colectiv Club SRL și i s-a interzis să ocupe o funcție de conducere în cadrul unei instituții pentru o perioadă de 5 ani.

1 comentariu la “Mişcarea făcută de Piedone, care i-ar putea aduce libertatea. Totul se decide pe 16 iunie

  1. & Fostul primar al sectorului 5 probabil că insistă despre rolul voinței politice a alegătorilor în desfășurare mandatului de către primarul care îi reprezintă și insistă că primare nu e paznic și nici specialist IGSU, a fost ales pentru voința politică și ceea ce a promis alegătorilor , deci probabil ca să semneze aprobări și respingeri care să îi realizeze promisiunile electorale către cei ce l-au votat pentru a obține mandatul de primar, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *