Skip to content
Politică

Mișcări de trupe în Parlament: liberalii au racolat doi parlamentari de la PSD

Inquam Photos / Octav Ganea

Mișcări de trupe în Parlament, cu doar câteva ore înainte de votul de învestire a Guvernului Ludovic Orban. Fostul deputat PSD Mihăiță Găină și senatorul Ioan-Iustin Talpoş au trecut la PNL.

Fostul deputat PSD Mihăiță Găină a votat pentru demiterea Guvernului Dăncilă, cu bilele la vedere. La începutul lui octombrie, deputatul PSD Mihăiță Găină a informat Biroul permanent al Camerei Deputaților că demisionează din partid și devine deputat neafiliat.

Parlamentar ales în Circumscripţia electorală 26 Maramureş, Talpoş a activat la începutul actualei legislaturi ca senator PMP. După demisia din PMP din iunie 2018, Talpoş a devenit independent şi s-a afiliat grupului PSD. Din septembrie 2019, Talpoş nu a mai activat în grupul PSD şi a rămas senator independent.

Zi plină de emoții pentru Ludovic Orban

Plenul Parlamentului se reuneşte, luni, pentru votul de învestire a Guvernului Orban. Executivul propus de premierul desemnat este compus din trei femei şi 13 bărbaţi, mulţi dintre ei fiind parlamentari. Orban propune 15 miniştri şi un vicepremier – Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte al PNL.

Guvernul Orban este format din profesori, economişti, ingineri, jurişti şi medici. Ludovic Orban a cooptat în echipa sa un diplomat de carieră – Bogdan Aurescu, care lucrează în MAE din 1996, dar şi un militar de carieră, generalul Nicolae Ciucă, unul dintre cei mai succes ofiţeri ai Armatei române.

Trei dintre persoanele propuse au fost avizate negativ – Florin Cîţu – Finanţe, Violeta Alexandru – Muncă şi Ion Ştefan – Dezvoltare. Ludovic Orban a refuzat, însă, să schimbe nominalizările pentru aceste ministere.

Şedinţa plenului Parlamentului este programată să înceapă la ora 14.00.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *