Skip to content
Politică

Mişcări neaşteptate în PNL Bucureşti. Reveniri spectaculoase după catastrofa electorală SURSE

Mişcări neaşteptate în PNL Bucureşti. Reveniri spectaculoase în organizaţia Partidului Naţional Liberal, după catastrofa electorală de pe 5 iunie.

Liderii PNL ai organizaţiilor de sectoare care au demisionat ca urmare a rezultatelor obţinute în alegerile locale vor să candideze din nou pentru şefia filialelor de la care au plecat.

" "

Surse din rândurile liberalilor, citate de Gândul, au declarat că preşedinţii organizaţiilor de sectoare care au demisionat în semn de asumare a responsabilităţii pentru rezultatele slabe obţinute de PNL în alegerile locale de la Bucureşti iau în calcul posibilitatea de a-şi depune candidatura pentru un nou mandat.

Liberalii au aprobat şi calendarul privind organizarea alegerilor interne, ţinând cont de perioada vacanţei. Primele alegeri interne ar urma să fie organizate săptămâna viitoare de PNL Sector 6, iar ultimele de PNL Sector 5, pe data de 25 august, potrivit unor surse din PNL.

Deşi preşedinţii demisionari şi-au declarat în partid intenţia de a candida pentru un nou mandat, nu toţi şi-au depus candidatura până în prezent. O parte dintre liderii demisionari care vor să revină susţin că au preluat organizaţia cu puţin timp înainte de alegeri şi nu se pot face vinovaţi de rezultatele slabe obţinute în alegerile locale.

Mihai Voicu (Sectorul 1), Anca Boagiu (Sectorul 2), Florin Alexe (Sectorul 3), Marius Rogin (Sectorul 4), Cristian Olteanu (Sectorul 5) şi Aleodor Frâncu (Sectorul 6) sunt liderii demisionari care ar putea înainta filialelor pe care le-au condus o nouă candidatură.

Deputatul PNL Răzvan Mironescu a confirmat şi el că printre cei înscrişi pentru şefia PNL Sector 6 se află şi fostul preşedinte al filialei, Aleodor Frâncu, dar şi că el însuşi va candida pentru preşedinţia PNL Sector 6, afirmând că la alegerile interne care vor avea loc luni 300 de liberali îşi vor putea exercita dreptul la vot.

„Mi-am depus candidatura pentru preşedinţia organizaţiei PNL Sector 6. (…) Sunt 300 de membri ai organizaţiei care îşi pot exercita dreptul la vot, sunt cu plata cotizaţiei la zi”, a declarat deputatul PNL Răzvan Mironescu.

El a precizat că în cursa internă s-au înscris în total cinci liberali, printre care fostul preşedinte al filialei Aleodor Frâncu şi Dragoş Ciochia, specificând că pentru câştigarea competiţiei interne este nevoie de jumătate plus unu din voturile celor prezenţi. Alegerile din cadrul filialei PNL Sector 6 vor avea loc luni la ora 18:00.

Răzvan Mironescu a candidat pentru funcţia de primar al Sectorului 6 din partea PNL, clasând-se pe locul 4.

Liderii PNL ai organizaţiilor de sectoare care au demisionat ca urmare a rezultatelor obţinute în alegerile locale vor să candideze din nou pentru şefia filialelor de la care au plecat, au declarat, joi, surse din PNL.

Toţi preşedinţii organizaţiilor de sector din Bucureşti şi-au depus mandatele din cauza rezultatului în alegeri sub nivelul aşteptărilor, la cererea conducerii centrale a partidului. Mulţi dintre ei au avut ezitări sau nemulţumiri, scandalul public cel mai notabil având loc între Mihai Voicu şi Ilie Bolojan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *