Skip to content
Magazin

Misiune cu succes pentru prima femeie astronaut din Italia. Echipajul SpaceX a aterizat în siguranță pe Pământ

Twitter Samantha Cristoforetti

Patru astronauți s-au întors pe Pământ într-o capsulă SpaceX, printre care și prima femeie din Italia în spațiu, după o misiune de șase luni pe Stația Spațială Internațională.

Capsula s-a scufundat cu succes în Atlantic, în largul Floridei. Întoarcerea acasă a fost întârziată din cauza vremii ploioase și a vântului.

Cine a făcut parte din echipaj

Samantha Cristoforetti, de la Agenția Spațială Europeană, a fost una dintre cele patru persoane, alături de trei astronauți de la NASA: Kjell Lindgren, Bob Hines și Jessica Watkins, prima femeie de culoare care a efectuat un zbor spațial de lungă durată.

SpaceX le-a livrat înlocuitorii săptămâna trecută, notează Euronews.

A fost o onoare să reprezint Europa și Italia pe Stația Spațială Internațională, acest avanpost uimitor de pe orbita joasă a Pământului. Sunt recunoscătoare dincolo de cuvinte”, a scris Cristoforetti pe Twitter.

Înainte de a pleca, astronauții au declarat că abia așteaptă să bea o băutură rece cu gheață, să mănânce pizza și înghețată, să facă un duș, să se bucure de natură și, bineînțeles, să se reunească cu familiile lor.

Să primim primele îmbrățișări când ne vom întoarce va fi cu adevărat minunat”, a declarat Hines reporterilor la începutul săptămânii.

La bordul stației spațiale au mai rămas trei americani, trei ruși și un japonez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *