Skip to content
Economie Societate

Misiunea economică a delegației CCIR continuă cu vizita în Republica Tadjikistan

" "

Delegația Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), continuă în Republica Tadjikistan misiunea economică desfășurată în țări din Asia Centrală.

Președintele CCIR, Mihai Daraban a avut marți, 14 mai, o întrevedere de lucru cu ministrul adjunct al Comerțului și Dezvoltării Economice al Republicii Tadjikistan, dl. Tojiddin Jurazoda, în scopul întării relațiilor economice dintre cele două state.

" "
" "

Cea de-a doua parte a misiunii economice a fost rezervată vizitei la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Tadjikistan, unde președintele CCIR, dl Mihai Daraban, alături de omologul său, dl. Dzumakhonzoda Dzamshed Dzurakhon au semnat Acordul de colaborare între cele două Camere Naționale, în vederea stabilirii cadrului de lucru și a liniilor directoare în ceea ce privește dezvoltarea relațiilor comerciale.

„Atât România cât și Republica Tadjikistan își bazează o bună parte din economie pe  sectoarele energiei, petrolului și gazului, acestea fiind unele dintre cele mai solide motoare de creștere sustenabilă, datorită companiilor specializate care au investit în know-how și cercetare. Astfel, putem stabili parteneriate durabile, pe termen lung și putem genera produse cu o valoare adăugată mare. Inițiative precum forumuri de afaceri, misiuni economice și sesiuni B2B vor stimula dialogul dintre companiile din România și Asia Centrală care doresc să-și dezvolte și să-și extindă activitatea pe plan internațional”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban.

E.S. dl. Cezar Armeanu, Ambasador al României în Republica Kazakhstan, acreditat și pentru Republica Tadjikistan și Republica Kârgâză a depus toate eforturile în sprijinirea delegației CCIR în misiunea economică din Asia Centrală. Datorită implicării directe a E.S. dl. Ambasador Cezar Armeanu, volumul schimburilor comerciale dintre România și Tadjikistan a crescut și, astfel, o gamă mai largă de produse românești a pătruns pe piața tadjikă.

Delegația oficială a Camerei de Comerț și Industrie a României desfășoară, în perioada 12-17 mai, un turneu economic în Asia Centrală. După vizitele de lucru întreprinse în Republica Kârgâzstan și cea din Republica Tadjikistan, urmează participarea la Forumul Economic internațional care va avea loc în Republica Kazakhstan.

 

Background

În cadrul celei de-a șaptea reuniuni a Consiliul de cooperare dintre Uniunea Europeană (UE) și Tadjikistan, care a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie, 2018, la Bruxelles, Tadjikistanul și-a exprimat interesul pentru deschiderea negocierilor cu privire la un nou acord bilateral cu UE. Acest proiect ar însemna oportunități de business pentru mediul de afaceri tadjik și, în același timp, posibilitatea țărilor membre UE de a accesa mai ușor și cu costuri mai scăzute piața Asiei Centrale.

 

 

 

 

 

 

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *