Skip to content
Economie Societate

Misiunea economică a delegației CCIR în Asia Centrală continuă în Kazahstan

ccir.ro
" "

Delegația oficială a Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), a participat azi, 16 mai, la deschiderea celei de-a XII-a ediții a Forumului Economic de la Astana, Kazahstan, eveniment care beneficiază de prezența unor experți internaționali de top în domeniul afacerilor, reuniți pentru a dezbate cele mai importante probleme cu care se confruntă economia mondială.

Președintele CCIR, Mihai Daraban, a avut întrevederi, la sediul Ambasadei României în Kazahstan, cu oficiali ai guvernului kazah, Magzum Mârgazaliyev – vice-ministru, Ministerul Energiei și Roman Vassilenko – vice-ministru, Ministerul de Externe, în vederea identificării soluțiilor optime în ceea ce privește facilitarea accesului oamenilor de afaceri români și kazahi pe cele două piețe de desfacere.

" "
" "

„Sunt deosebit de încântat să constat că există un interes real al guvernului kazah pentru consolidarea legăturilor economice existente, prin intermediul Comisiei mixte interguvernamentale româno-kazah, care se reunește anual pentru a discuta și a identifica oportunitățile de consolidare a cooperării bilaterale. Companiile românești care activează în domenii legate de petrol și gaze sunt extrem de interesate să furnizeze echipamente specializate în Kazahstan și să identifice potențialii parteneri pentru un joint-venture durabil”, a declarat Mihai Daraban, președintele CCIR.

Misiunea economică a CCIR în Asia Centrală este sprijinită de Ambasada României, prin implicarea directă a E.S. Cezar Armeanu, Ambasador al României în Republica Kazahstan, acreditat și pentru Republica Tadjikistan și Republica Kârgâză, un susținător activ al dezvoltării cooperării cu Uniunea Europeană în ceea ce privește realizarea de  parteneriate cu statele din Asia Centrală.  

În cadrul Forumului Economic, președintele CCIR, Mihai Daraban, va susține un discurs referitor la importanța cooperării dintre camerele de comerț naționale în vederea creșterii volumului schimburilor comerciale.

Delegația oficială a Camerei de Comerț și Industrie a României desfășoară, în perioada 12-17 mai, un turneu economic în Asia Centrală. Participarea la Forumul Economic de la Astana – Kazahstan va reprezenta punctul final al acestei misiuni economice, după vizitele întreprinse în Republica Kârgâzstan și Republica Tadjikistan.

Forumul Economic de la Astana se desfășoară în perioada 16-17 mai și va avea pe agenda de lucru subiecte de interes pentru economia mondială, precum noi  modalități de creștere durabilă, de dezvoltare a capitalului uman și de consolidare a capacităților în orașe ca centre internaționale de cunoaștere și inovare. Evenimentele se desfășoară în format de sesiuni de panel, mese rotunde, conferințe și dialoguri de afaceri.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *