Miss Japonia renunță la titlu, după ce s-a aflat că iubește un bărbat căsătorit:„I-am trădat pe cei care m-au susținut”

Tokyo
Sursa foto: Pixabay

Miss Japonia 2024 a renunţat la titlu, au anunţat luni organizatorii competiţiei, în urma unui reportaj al unui săptămânal care a relatat despre relaţia acesteia cu un bărbat căsătorit.

Karolina Shiino, în vârstă de 26 de ani, de profesie model, fusese desemnată câştigătoarea competiţiei Miss Japonia Grand Prix 2024 pe 22 ianuarie, devenind astfel prima persoană de origine europeană recompensată cu premiul suprem în cadrul acestei competiţii.

Deşi victoria sa fusese deja considerată controversată din cauza originii sale, tânăra a renunţat la titlu după ce tabloidul săptămânal Shukan Bunshun a dezvăluit relaţia sa cu un influencer căsătorit, care este şi medic, anunță agenția de presă Kyodo.

Născută din părinţi ucraineni, Shiino a crescut la Nagoya, în centrul Japoniei, după ce a ajuns în această ţară la vârsta de 5 ani.

După ce câştigătoarea controversată a Miss Japan 2024 a fost anunţată, în rândul oamenilor s-a creat un întreg scandal. Victoria acesteia a fost pusă acum la îndoială de etnici, care nu înţeleg motivul pentru care o persoană care nu are gene japoneze ar putea câştiga marele premiu.

Ea este primul cetățean japonez naturalizat care a câștigat concursul, dar victoria ei a reaprins o dezbatere despre ce înseamnă să fii japonez. În timp ce unii au recunoscut victoria ei ca un „semn al vremurilor”, alții au spus că ea nu arată așa cum ar trebui să arate o „Miss Japonia”.

Victoria ei vine la aproape 10 ani după ce Ariana Miyamoto a devenit prima femeie bi-rasială care a fost încoronată Miss Japonia în 2015. Pe atunci, cu o mamă japoneză și un tată afro-american, victoria Arianei a ridicat semne de întrebare dacă o persoană mixtă ar trebui să fie eligibilă pentru a câștiga competiția.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: