Skip to content
Politică

Misterioasa femeie care blochează alegerea viceprimarilor Capitalei. „Explicația pentru toate acestea este de găsit într-o modificare a Codului administrativ de acum o lună”

Inquam Photos/Octav Ganea

Primarul general Nicusor Dan a afirmat miercuri, 2 decembrie, in deschiderea primei sedinte a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, ca alegerea viceprimarilor nu se afla pe ordinea de zi, intrucat mai exista un conflict netransat definitiv in instanta, nefiind validati toti consilierii generali.

„Codul administrativ ne spune ca nu putem sa facem asta decat in momentul in care CGMB e in componenta sa completa”, a declarat Nicusor Dan, apreciind ca „este o chestiune logica pentru ca altfel s-ar putea ca viceprimarii sa fie alesi de prima transa de consilieri care sa nu fie reprezentativi din punct de vedere politic„.

„Nu avem in momentul de fata pe ordina de zi alegerea viceprimarilor pentru ca Codul Administrativ ne spune ca nu putem sa facem asta decat in momentul in care CGMB e in componenta sa completa. E o chestiune logica pentru ca altfel s-ar putea ca viceprimarii sa fie alesi de prima transa de consilieri care sa nu fie reprezentativi din punct de vedere politic si apoi nu vor putea fi schimbati decat cu majoritate de doua treimi”, a declarat, miercuri, Nicusor Dan, in debutul sedintei consiliului General.

Primarul general a precizat ca „este un litigiu care este pe rol la Judecatoria Sectorului 1″.

„Din pacate, nu s-a solutionat pana in momentul asta. In prima secunda dupa solutionarea definitiva a acelui litigiu vom avea alegerea viceprimarilor”, a mai declarat Dan.

In 23 noiembrie, liderul PLUS Bucuresti, Vlad Voiculescu, explica, intr-o postare pe Facebook, de ce nu este inca viceprimar al Capitalei, la doua luni de la alegeri.

„Explicatia pentru toate acestea este de gasit nu in Codul administrativ, ci intr-o modificare a Codului administrativ de acum o luna. (…) guvernul PNL a modificat in mod abuziv, electoral interesat, prostesc si iresponsabil una dintre legile fundamentale ale functionarii statului: Codul administrativ„, sustinea el.

Astfel, in Consiliul General mai sunt de validat mandatele celor sase consilieri PSD si patru de la PMP, insa un dosar inregistrat pe rolul judecatoriei Sectorului 1 blocheaza numirea.

Procesul nu s-a incheiat pentru ca o femeie pe nume Veronica Bunescu a facut un apel.

Veronica Bunescu a atacat de trei ori la Judecatoria Sectorului 1 numirea celor zece consilieri.

La prima contestatie depusa, instanta a considerat ca cererea este inadmisibila, deoarece femeia „nu sprijina apararea niciunei parti, cererea fiind formulata in contra interesului fiecarei parti„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *