Skip to content
Politică

Miting PSD la Galați: Social-democrații mizează pe participarea a 30.000 de oameni VIDEO

După ce a fost huiduit la Iași, Liviu Dragnea este așteptat sâmbătă la un miting electoral organizat la Galați. La ora 11.00, în fața Casei de Cultură, social-democrații promit participarea a 30.000 de susțintători, după ce aceștia ar fi mobilizat, potrivit paginii Galațiul Nostru, directori de instituții și societăți pentru a trimite salariații la manifestație. Pentru că primarii gălățeni nu ar fi reușit să strângă destui oameni, președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a trimis și el un autocar cu simpatizanți. Mai multe toalete publice au fost montate deja de vineri seară în zonă. În același timp, de la ora 10.00 este pregătită și o contramanifestație cu titlul ”Marș din orașul nostru”, informează Hot News

10.29: La Galați a ajuns și un autocar din Vaslui.

10.24: Circulație este deja întreruptă, până la ora 14.00, pe bulevardul George Coșbuc, pe tronsonul cuprins între intersecția cu strada Brăilei și intersecția cu strada M. Kogălniceanu.

10.22: Inspectoratul Jandarmeriei Galați a transmis vineri mai multe recomandări pentru mitingul de astăzi.

”În contextul desfăşurării pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Galaţi, sâmbătă, 11 mai, a.c., în intervalul orar 08:00 – 14:00, a unei adunări publice declarate şi avizate de către Primăria Municipiului Galaţi, Jandarmeria Galaţi recomandă participanților la această manifestație cât şi celorlalti cetăţeni, să adopte o atitudine cooperantă, un comportament civilizat, să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să evite conflictele de orice natură şi să aibă un dialog permanent cu forţele de ordine aflate în dispozitiv”, aratp un comunicat al Jandarmeriei postat vineri pe Facebook.

 

Jandarmeria a subliniat că ”rolul forţelor de ordine (jandarmi, poliţişti şi poliţişti locali) este de a asigura protecţia tuturor cetăţenilor şi vor interveni, punctual, atunci când apar comportamente de natură a tulbura ordinea şi liniştea publică”.

Totodată, a amintit că ”următoarele fapte pot fi sancţionate conform legislaţiei în vigoare: instigarea prin orice mijloace, iniţierea sau recurgerea la acţiuni violente sau alte manifestări, cu intenţia de zădărnicire ori tulburare, în orice mod, a adunărilor publice; organizarea sau participarea la contramanifestaţii desfăşurate în acelaşi timp şi în acelaşi loc cu adunările publice declarate, indiferent de modul lor de exprimare”.

10.07: Oamenii mobilizați de PSD se îndreaptă către Casa de Cultură. Aceștia ar fi conduși de președintele CJ Galați, Costel Fotea.

10.05: Potrivit Paginii Galațiul Nostru, primarii gălățeni nu ar fi reușit să strângă decât câte aproximativ 40 de persoane.

 

Potrivit sursei citate, la Galați ar fi trimis oameni și președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Autocarele cu susținătorii PSD încep să ajungă în Galați.

Vineri seară se lucra la montarea scenei și au fost aduse mai multe toalete publice.

Foto: Anca Melinte / Viața Liberă

Cum s-a mobilizat PSD Galați pentru mitingul de sâmbătă, potrivit paginii Galațiul Nostru.

 

”1. În Berești Meria s-a dat ordin, asistații sociali trebuie să vină la Galați să-l aplaude pe președintele cariat al PSD.
2. Toți membrii PSD Galați și simpatizanții lor au fost sunați azi și rugați să fie prezenți sâmbătă la aplaudat.
3. În Tecuci toti directorii de societati ale primariei, scoli, servicii, inclusiv spitalul municipiului Tecuci au fost puși sa trimita salariații vineri la mitingul condamnatului penal. Deși la sfârșitul săptămânii trecute au anunțat că mitingul va avea loc vineri, mobilizarea se face pentru ziua de sâmbătă”, scrie pagina de Facebook Galațiul nostru.

 

Galațiul nostru este, de altfel, unul dintre organizatorii unei contramanifestații, alături de comunitățile ”Pentru Galați”, ”Galațiul Proeuropean” și ”Curățăm Galațiul”, arată pagina evenimentului protest ”Marș din orașul nostru”.

 

Protestul este organizat sâmbătă începând de la ora 10.00, tot la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde este așteptat să ajungă Dragnea.

1 comentariu la “Miting PSD la Galați: Social-democrații mizează pe participarea a 30.000 de oameni VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *