Skip to content
Politică

Miting PSD la Iaşi – Dragnea: Băsescu şi Iohannis au mânat acest popor spre ură şi dezbinare

Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la mitingul PSD de la Iaşi că Traian Băsescu şi Klaus Iohannis „au mânat acest popor spre ură şi dezbinare”. Să-i i spunem lui Iohannis că patria înseamnă pace, nu război, patriotismul înseamnă conştiinţă, nu case obţinute fraudulos.

„România are astăzi nevoie mai mult ca oricând de ceea ce a pierdut în timpul regimurilor Băsescu şi Iohannis. Are nevoie de patriotism şi de patrioţi. Avem cu toţii nevoie  de o patrie, pentru că ţara noastră a uitat să mai fie o patrie. Băsescu şi apoi Iohannis au mânat acest popor spre ură şi dezbinare, i-au asmuţit pe oameni unii împotriva altora, i-au făcut pe  români să creadă că sunt de două feluri şi că trebuie să se lupte între ei”, a spus Dragnea, care a venit la microfon în uralele celor prezenţi.

El a subliniat că „românii nu sunt de două feluri, nu sunt unii buni şi altţii răi, aşa cum susţine Iohannis”  şi nimeni nu are dreptul să-i împartă în tabere, nimeni nu are dreptul să-i învrăjbească.
„Ei nu înţeleg că românii sunt toţi români, românii sunt toţi egali, românii sunt lberi, sunt suverani. Avem aceleaşi aceleaşi drepturi, avem dreptul la un viitor comun.
Asta trebuie să-i spunem răspicat lui Iohannis, e prima lecţie de pariotism pe care vreu să i-o dăm lui Iohannis: patria înseamnă pace, nu război. Să-i spunem că poporul înseamnă unitate, nu dezbinare, să-i spunem că naţionea înseamnă solidaritate şi nu ură, patriotismul înseamnă conştiinţă, şi nu case dobândite fraudulos, să-i spunem că ţara îseamnă suflet, nu înseamnă încă un mandat. Să-i spunem că România înseamnă acasă, nu interese străine”, a afirmat liderul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *