Skip to content
Politică

Mitingul din 10 august nu mai e orfan. A fost adoptat de un partid

news.ro

Mitingul din 10 august a fost asumat „legal” de către PACT – Partidul Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor, conform anunţului făcut Asociaţia Evoluţie în Instituţie.

Asociaţia Evoluţie în Instituţie îi contrazice pe „reprezentanţii Coaliţiei PSD-ALDE care promovează prin declaraţii publice şi conferinţe de presă informaţii false”, respectiv spun că mitingul din 10 august „a fost ilegal şi nu a avut organizator”, potrivit news.ro.

„Protestul din data de 10 august a avut un organizator, aşa cum prevede legea 60/1991 (Alexandru Dan Baban-Neacşu) . În data de 14 iunie, Primăria Generală a Municipiului Bucureşti a primit prin fax o declaraţie prealabilă, după modelul tip care se regăseşte în anexa 1 din legea menţionată mai sus. Conform art. 12 alin. 1 din aceeaşi lege, organizatorul are obligaţia de a transmite această declaraţie cu cel puţin 3 zile înaintea datei de desfăşurare a evenimentului. Atât timp cât nu a intervenit nici un act administrativ care să interzică adunarea publică sau retragerea declaraţiei de către sus-numitul Alexandru Dan Baban-Neacşu, aceasta este legală şi are organizator.

Atât timp cât declaraţia prealabilă nu a fost retrasă de către organizator, din punct de vedere juridic, acesta îşi va asuma toată responsabilitatea prevăzută de lege, aşa cum sperăm că va face şi Jandarmeria Română”, susţine asociaţia în cauză.

Anunţul făcut de Asociaţia Evoluţie în Instituţie îl contrazice pe viceprimarul Aurelian Bădulescu, care spune că PACT a refuzat să-şi asume în scris organizarea protestului pe motiv că este „organizator de fapt, nu de drept”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *