Skip to content
Politică

Mitingul PNL, împiedicat de Primăria din Alexandria. Ludovic Orban face dezvăluiri: Am fost refuzaţi, motivele invocate fiind cusute cu aţă albă

" "

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a scris, duminică, pe Facebook, că „s-au depus eforturi uriaşe” pentru ca PNL să fie împiedicat să-şi prezinte candidaţii pentru europarlamentare în Alexandria, reclamând primăria de acolo de blocarea mitingului liberalilor din mai multe motive.

„Nu mulţi ştiu, dar s-au depus eforturi uriaşe pentru a ne împiedica să ne prezentăm candidaţii în Alexandria. PNL a solicitat Primăriei Alexandria chiar de la începutul lunii aprilie autorizaţia pentru miting, spaţiul ales fiind platoul din faţa Casei de Cultură. Am fost refuzaţi, motivele invocate fiind cusute cu aţă albă: fix în acea locaţie se organizează acţiunea «Vine iepuraşul» şi au interzis sub acest pretext orice fel de manifestaţii publice.

Apoi, ni s-a spus că nu se poate să organizăm mitingul în altă locaţie deoarece este planificată o procesiune religioasă. Au refuzat să ne pună la dispoziţie stadionul local, Sala Sporturilor şi orice alt spaţiu public pe care l-am solicitat. Ne-am adaptat continuu şi am cerut autorizaţie pentru un marş, pe care, la fel, au refuzat să ne-o acorde, fără niciun fel de motivaţie. Ca să îşi construiască un alibi le-au cerut celor de la ALDE şi PSD să depună cerere pentru miting, la mult timp după solicitarea noastră, doar pentru a folosi acele cereri că un motiv în plus pentru a-l refuza pe al nostru”, susţine liderul liberalul.

De asemenea, Ludovic Orban a mai notat că PNL a găsit o soluţie cu trei zile înaintea mitingului din Alexandria, apelând la ajutorul acordat de „un om de afaceri„.

 „Pentru că suntem liberali şi liberalii nu renunţă, am căutat soluţii pentru a organiza mitingul într-un spaţiu privat. Toţi cei cu care ne înţelegeam pentru a le închiria spaţiul au renunţat ulterior fiind supuşi unor presiuni uriaşe. Într-un final, cu doar trei zile înainte de eveniment, un om de afaceri local a avut curajul de a ne ajuta, asumându-şi riscul de a fi hărţuit de satrapii locali la ordinul lui Dragnea. Nici după ce am definitivat locul evenimentului nu am avut linişte.Ne-au transmis pe toate căile posibile că vor pregăti grupuri de contramanifestanţi, că vor provoca incidente, că se va lăsa cu violenţe, orice pentru a ne face să renunţăm”, a mai precizat preşedintele PNL.

Ludovic Orban a mai transmis, în acelaşi mesaj, că PNL a „spulberat mitul Româniilor multiple” la Alexandria şi că vizita liderilor PSD din judeţul Iaşi „a arătat acelaşi lucru”.

„Ieri (sâmbătă-n.red.), la Alexandria, am spulberat mitul Româniilor multiple şi a populaţiei împărţite între pesedişti şi nepesedişti. Vizita liderilor PSD în judeţul Iaşi a arătat acelaşi lucru, că în locuri pe care le consideră feudele lor, oamenii îi huiduie pentru că oamenii văd, gândesc şi simt. România este una singură, doar tipul de administraţie diferă, iar populaţia vrea peste tot aceleaşi lucruri, o viaţă mai bună, dezvoltare şi prosperitate”, arată postarea lui Ludovic Orban.

Peste 3.000 de oameni au participat, sâmbătă, la un miting PNL în Alexandria. Mitingul din Alexandria a fost organizat după ce, la începutul lunii, manifestaţiile publice au fost interzise în centrul oraşului, printr-o decizie a Consiliului Local Alexandria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *