Skip to content
Politică

Mitinguri pro şi contra comunităţii LGBT astăzi în București

Două manifestări sunt organizate, în cursul zilei de sâmbătă, Marşul Normalităţii, respectiv Bucharest Pride – cu scopuri diferite în privinţa comunităţii LGBT, însă punct de întâlnire comun, în Piaţa Victoriei. Jandarmeria anunţă că are forţe de ordine în teren pentru a asigura ordinea.

Mişcarea Noua Dreaptă organizează, începând cu ora 12:00, Marşul Normalităţii, manifestare dedicată „familiei naturale, întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”. Potrivit organizatorilor, marşul este organizat anual, încă din 2005, iar cel de sâmbătă este aprobat de Primăria Capitalei.

Jandarmeria Capitalei anunţă că la eveniment organizatorii aşteaptă 300 de persoane.

Participanţii la eveniment vor porni pe traseul Piaţa Victoriei – Piaţa Romană – Piaţa Unirii – Patriarhia Română.

Marşul are drept scop manifestarea nemulţumirii faţă de mai multe aspecte, între care şi: „faţă de parada homosexualilor, o manifestare cu caracter obscen şi provocator care promovează în fiecare an ideea legalizării parteneriatelor, căsătoriilor şi adopţiilor homosexuale; faţă de intenţia partidelor parlamentare de a băga pe gâtul românilor „parteneriatele civile între persoane de acelaşi sex”, în dispreţul celor 3,5 milioane de români care au votat, în proporţie de 92% DA la Referendumul din 6-7 Octombrie 2018 pentru iniţiativa legislativă de modificare a Constituţiei şi definirea familiei că fiind întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie”, se arată pe pagina de internet a Mişcării Noua Dreaptă.

La Marşul Normalităţii vor participa şi membrii organizaţiei Frăţia Sfântului Mare Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruinţă. Potrivit acestora, manfestarea are drept scop protejarea „familiilor şi copiilor de atacul pe faţă al homosexualilor şi al acoliţilor lor”.

Spre seară, la ora 17:00, dar tot în Piaţa Victoriei, are loc Bucharest Pride 2019, care are drept punct de întâlnire intersecţia dintre Piaţa Victoriei – Calea Victoriei şi strada Sevastopol. De pe Calea Victoriei, participanţii vor porni în marş pentru a parcurge 2.3 kilometri distanţă până în Piaţa Universităţii, unde se va socializa.

„La Bucharest Pride 2019 facem petrecere de majorat pentru comunitatea LGBTQIA+ pe Calea Victoriei. Vino să te bucuri alături de prima generaţie care iubeşte liber, la 18 ani de la abrogarea articolului 200 care pedepsea cu închisoarea relaţiile între persone de acelaşi sex”, se arată pe pagina de Facebook a organizatorilor.

La această adunare publică, organizatorii estimează participarea unui număr de aproximativ 5.000 de persoane, arată Jandarmeria Capitalei.

La ambele manifestări vor fi prezenţi jandarmii pentru a asigura ordinea şi protecţia participanţilor.

„Deplasarea participanţilor se va face pe carosabil cu restricţionarea circulaţiei rutiere, acolo unde situaţia impune. Jandarmeria Capitalei recomandă persoanelor care vor participa la aceste adunări publice, dar şi celorlalţi cetăţeni, să manifeste înţelegere faţă de măsurile luate, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi, dacă observă persoane care au un comportament antisocial”, sunt recomandările Jandarmeriei Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *