Skip to content
Puterea Știrilor Video

Mitul votantului bătrân și vrednic a fost spulberat la locale. Sociolog: Tinerii din categoria 18-44 de ani au reprezentat 40% din totalul alegătorilor

Inquam Photos / Octav Ganea

Remus Ștefureac, director INSCOP Research, a declarat pentru PS News că, deși în condiții de pandemie, bucureștenii s-au mobilizat mai bine decât în 2016 și au ieșit la vot – un „vot anti Gabriela Firea” și un „vot pozitiv pentru Nicușor Dan”.

„Lucrurile astea se discută tot timpul, că ar fi un „vot anti”. A fost și un „vot anti”, evident, a fost și un vot șancționator la adresa viitorului primar, a fost si un vot pozitiv pentru Nicușor Dan care reprezintă un alt model, reprezintă alte tipuri de valori. Asta nu înseamnă că modelul reprezentat de Gabriela Firea pentru alegătorii dumneaei nu este un model bun.

Au câștigat cei care s-au mobilizat mai bine în aceste alegeri, și cred că ar merita salutată, Chiar dacă prezența este extrem de mică, cam 37% rotunjit, dar în condiții de pandemie, ea este mai mare cu 4 procente față de 2016 când n-am avut niciun fel de condiție de pandemie, era luna iunie, cald și frumos afară și bucureștenii au absentat cu grație atunci”, explică directorul INSCOP Research.

De asemenea, Remus Ștefureac a remarcat faptul că populația din categoria de vârstă 18-44 de ani a „reprezentat 40% din masa totală a alegătorilor”, acest lucru fiind în spatele „succesului lui Nicușor Dan”.

„Acum au venit cu 4 procente mai mult în condiții de risc sanitar până la urmă, acest lucru cred că merită salutat, dacă ne uităm pe structura socio-demografică a votului vom constata că mai ales tinerii, populația din categoria 18-44 de ani, votanții din această categorie au venit în proporție foarte mare parte la vot, iar aceștia reprezintă peste 40% din masa totală a alegătorilor care s-au prezentat ieri la vot în București și acest lucru evident i-a adus câștig de cauză lui Nicușor Dan”a conchis Remus Ștefureac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *