Skip to content
Politică

Miza uriașă a prezidențialelor pentru PSD. Ioan Stanomir: Alternativa este irelevanţa electorală

Digi 24

Alegerile prezidențiale se apropie cu pași repezi, iar candidații tuturor partidelor intrate în cursa pentru Cotroceni își mobilizează ultimele resurse. Dacă marele câștigător potrivit tuturor sondajelor de opinie va fi Klaus Iohannis, bătălia pentru intrarea în turul al doilea se anunță una mult mai strânsă.

Politologul Ioan Stanomir consideră că miza alegerilor prezidențiale din acest an este una specială. Dacă PSD nu va reuși să intre în turul al doilea, ar putea deveni pentru prima dată un partid irelevant din punct de vedere electoral. Totodată, tentativa PSD de a menține la putere cabinetul demis face parte din aceiași logică a supraviețuirii.

“Doamna Dăncilă este expresia continuităţii cu regimul Dragnea, responsabil pentru cea mai spectaculoasă involuţie a României în materia stării statului de drept. Doamna Dăncilă este complicele cleptocratului care a încercat să reducă România întreagă la o feudă de judeţ bananier.

De aici, miza specială a alegerilor prezidenţiale care se apropie. Pentru PSD, atingerea celui de-al doilea tur reprezintă alternativa la irelevanţa electorală. Tentativa de a menţine cabinetul demis în funcţiune până la proximul scrutin ţine de aceeaşi strategie a supravieţuirii. Fiecare zi pe care oligarhia pesedistă o mai petrece la guvernare este ocazia de a fideliza şi de supralicita mita electorală. Demis, cabinetul Dăncilă nu este mai puţin util pentru PSD. Prelungirea stării de fapt actuale nu poate servi decât reţelei de clienţi urmând a fi mobilizată la alegerile locale”, a precizat politologul pentru PSNews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *