Peste 16.000 de persoane au fost angajate ca urmare a programelor de ucenicie desfăşurate cu sprijinul Agenţiei Naţionale pentru Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), informează Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale printr-un comunicat postat pe pagina sa de Facebook.
Programele de ucenicie permit angajatorilor să-şi asigure forţă de muncă pregătită şi adaptată propriei culturi organizaţionale. În plus, angajatorii beneficiază şi de o subvenţie în valoare de 2.250 de lei pe lună pe întreaga perioadă a derulării a contractului de ucenicie.
Prin programele de ucenicie la locul de muncă, tinerii au posibilitatea de obţine o calificare în sistemul de formare profesională a adulţilor, în baza unui contract de ucenicie, care este un contract de muncă de tip particular, încheiat pe o durată determinată cuprinsă între 6 şi 36 de luni.
„Pe lângă programele de ucenicie, strategia Guvernului Ciolacu este de a dezvolta şi învăţământul dual. Prin această abordare, angajatorii sunt prezenţi direct în şcoli astfel încât cunoştinţele teoretice şi cele practice să fie cât mai bine închegate. Aceste programe au trei mari avantaje: angajatorii sunt subvenţionaţi de stat să îşi formeze personalul după propriile cerinţe, ucenicii sunt formaţi gratuit în timp ce muncesc şi primesc salariu pentru această perioadă în care sunt în pregătire”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu.
În acest an, ANOFM a depus deja două proiecte în valoare 90 de milioane de euro prin care se vor finanţa programe de ucenicie pentru a creşte şansele de ocupare ale persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, menţionează sursa citată.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News