Skip to content
Politică

Moartea fotblistului Patrick Ekeng: Medicul de pe ambulanță, audiat la Parchet

" "

Moartea fotbalistului Patrick Ekengnu rămîne fără urmări.

După ce în urma cu o saptamana, medicul Mihaela Duta de pe ambulanța Puls, care nu ar fi executat manevrele de resuscitare, a fost pusa sub acuzare pentru ucidere din culpa, aceasta a venit, miercuri, la Parchetul Tribunalului Bucuresti, fiind citata pentru a fi audiata in dosarul privind moartea fotbalistului dinamovist Patrick Ekeng, informează stirileprotv.ro.

" "
" "

Medicul a intrat in sediul Parchetului Capitalei in jurul orei 10.00, fiind insotita de un avocat si nu a dorit sa spuna de ce a fost citata de procurori.

Amintim că Mihaela Duta este urmarita penal, din 29 iunie, pentru ucidere din culpa, in dosarul privind decesul jucatorului de fotbal Patrick Ekeng, in varsta de 26 de ani, acuzatia fiindu-i adusa acesteia in 30 iunie, cand a fost la Parchetul Tribunalului Bucuresti.

Medicul Mihaela Duta nu a facut nicio manevra de resuscitare, nici cand l-a preluat pe Patrick Ekeng si nici in ambulanta, desi acesta era in fibrilatie ventriculara, anuland astfel, prin inactiunea sa nejustificata, orice sanse de supravietuire a fotbalistului, potrivit procurorilor.

Raportul medico-legal arata ca moartea lui Ekeng s-a datorat unei fibrilatii ventriculare, aparuta pe fondul unei patologii cardiace preexistente, asociata cu anomalii coronariene.
Procurorii au stabilit, in baza probelor de la dosar, ca medicul Mihaela Duta, fara a evalua complet starea lui Patrick Ekeng, nu a initiat si nu a dispus initierea niciunei manevre de resuscitare, acesta fiind urcat in ambulanta si transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, aflat in imediata vecinatate a stadionului Dinamo.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *