Moartea lui Navalnîi și Macarena lu’ Erika

Bogdan Stoica

Unii oameni au ghinion istoric, alții noroc. Mai ții minte când l-au băgat pe Adrian Năstase la pușcărie? Sigur că nu  ții, pentru că în perioada aia Bianca Drăgușanu se porcăia cu Cătălin Botezatu prin presă. Bietul politician n-a avut nici o șansă, chiar cu toate televiziunile după el, în fața live-urilor de pe instagramul Biancăi.

Așa a pățit și bietul Navalnîi. Lui i-a tras-o Erika.

Pentru cine și-a deschis mai târziu sinapsele. Alexei Navalîi, cel mai important dintre dizidenții anti-Putin din Rusia, a murit în închisoarea de la Cercul Arctic unde-l băgase liderul Rusiei. Oficial, cauza decesului este moartea subită, ca la mulți alți vaccin… scuze, ca la mulți alți oameni aparent perfect sănătoși. Neoficial, și șoarecii de pe spărgătoarele de gheață știu că așa joacă rușii când au o miză: nu doar te opresc, te și omoară. Aparent, Navalnîi nu mai era un pericol pentru Putin la alegerile prezidențiale din martie. Stilul rusesc spune că te asiguri și când crezi că ești sigur. Ca în filme, când asasinul îi trage un glonț în inimă victimei, și apoi, ca să fie sigur, încă două în cap.

Pentru România știrea asta ar fi trebuit să fie importantă. Am avut zeci de mii de deținuți politici, am avut masacre și morți suspecte în penitenciare, am avut și avem o jandarmerie mult prea dură la mitingurile politice. Din păcate, moartea lui Navalnîi a fost acoperită de Erika, o fată care a strâns un milion de afișări pe youtube cu noul ei hit, Macarena, în care apare destul de puțin îmbrăcată vorbind despre feminismul modern, care permite femeii să se comporte ca un bărbat. Cântecul nu e vreun manifest politic, pentru că Erika a făcut câteva confuzii majore, normale la 20 de ani. Dar a fost mai politic decât moartea lui Navalnîi pentru românii de azi.

E interesant. Poate apare ceva similar și la alegeri. Unii să meargă la vot ca să salveze țara iar alții să meargă la mall ca să-și ia noul model de Cutare.

Conținutul acestui articol reprezintă doar opiniile autorului și este responsabilitatea sa exclusivă

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: