Skip to content
Politică

Mobilizare la Interne! Mii de polițiști, în stradă

Poliția rutieră va bloca accesul pe arterele rutiere care riscă să devină impracticabile și va oferi șoferilor rute alternative, informează MAI după ce sâmbăta a avut loc, la sediul ministerului, o ședință de analiza privind stadiul pregătirilor pentru iarnă, în condițiile avertizărilor emise de Administrația Națională de Meteorologie.

Astfel, în aceasta perioada, Ministerul Afacerilor Interne acționează zilnic cu 9.800 de politisti, dintre care 1.500 de la rutiera, 5.200 de pompieri, 7.000 de jandarmi, 3800 politisti de frontiera. Tot in aceasta perioada, pentru urgentele medicale, pilotii Inspectoratului General de Aviatie sunt pregatiti sa intervina zilnic cu 8 elicoptere, in conditiile in care starea vremii o va permite, potrivit Hotnews.ro

Efectivele politiei rutiere vor acorda o atentie sporita drumurilor intens circulate, in special a celor care fac legatura intre diverse regiuni ale tarii si zonele montane. Misiunea lor este fluidizarea traficului dar atunci cand situatia o va impune, in colaborare cu administratorul drumului, politia rutiera va bloca accesul pe arterele rutiere care risca sa devina impracticabile si va oferi soferilor rute alternative„, transmite sursa citata.

De asemenea, in cadrul sedintei a fost facuta o evaluare asupra stocurilor de material antiderapant si a utilajelor de deszapezire existente la nivelul fiecarui judet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *