Skip to content
Politică

Moda comisioanelor. Ce nume greu al politicii percepea 10% din contracte?

Șpaga pe baza comisioanelor din contractele cu statul a ajuns o adevărată modă pentru oamenii politici de la noi. În cazul Elenei Udrea se vorbea de un comision perceput de 10%, iar la Marian Vanghelie de 20%. Acest virus al șpăgii din comisioane a lovit și liderii politici din teritoriu.

După cum reiese din motivarea instanţei în cazul fostului baron de Argeș, Constantin Nicolescu, prezentantă de Antena 3, șpaga şi comisioanele de 10% din contracte erau o obişnuinţă şi la nivelul Consiliului Judeţean Argeş. Instanţa arată că Nicolescu era obişnuit să primească şpagă şi să apeleze la ilegalităţi şi transformase corupţia într-un mod de viaţă.

„Se reţine obişnuinţa manifestată de inculpat de a apela la fapte ilicite pentru a obţine diverse beneficii, durata lungă în timp în care acesta a acţionat într-o modalitate ilegală, transformând o astfel de conduită într-o modalitate normală de a aborda relaţiile cu celelalte persoane. (…) Din procesele-verbale de redare a convorbirilor rezultă solicitarea directă a inculpatului Nicolescu cu privire la pachete de Paşte, precum şi obişnuinţa inculpatului Penescu de a se supune solicitãrilor acestuia”, se arată în motivarea judecătorilor prezentată de Antena 3.

În motivarea instanţei se mai menţioneazã cã nu este exclus ca omul de afaceri Cornel Penescu să fi ţinut o evidenţã strictã a banilor daţi ca mită: „Dacă se are în vedere că acesta a fost deja condamnat pentru alte fapte de aceeaşi natură, fiind dovedit că proceda în aceeaşi modalitate şi în raport cu alte persoane (spre exemplu, cele implicate în fotbal) devine cu atât mai clară necesitatea unei evidenţe corecte şi fixe a sumelor de bani ieşite din contul societăţii”.

Sursa Foto: opiniatimisoarei.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *