Skip to content
Societate

Modelul de Boeing prăbușit în Etiopia va intra și în flota Tarom. Unele țări suspendă deja folosirea acestor avioane

Modelul Boeing 737 MAX 8, care s-a prăbușit duminică în Etiopia, va intra și în flota companiei naționale Tarom.

Operatorul de stat a semnat, în iulie, contractul pentru achiziţia a cinci aeronave 737 MAX 8, unul dintre modelele cel mai bine vândute ale producătorului aerian. Cele cinci avioane costă 586 de milioane de dolari şi vor fi fabricate special pentru Tarom, informează stirileprotv.ro. Livrarea va fi făcută în anul 2023, potrivit estimărilor Ministerului Transporturilor.

" "
" "

Un Boeing 737 MAX 8 al Ethiopian Airlines, care transporta 149 de pasageri și opt membri ai echipajului, s-a prăbușit duminică, în timpul zborului spre Kenya, la doar câteva minute de la decolare. Înainte de tragedie, pilotul a anunțat turnul de control că are probleme și că vrea să se întoarcă la aeroport. Nu există supraviețuitori.

Autoritatea Aeronautică Civilă din China a emis, luni dimineață, o notificare prin care solicită tuturor companiilor interne să suspende activitatea aeriană a acestui tip de aeronavă. Aceeași decizie a fost luată și de compania Ethiopian Airlines, împlicată în tragedia de duminică. Și Cayman Airways a anunțat că va ține la sol aeronavele 737 Max 8, cât timp este o anchetă în desfășurare.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *