Skip to content
" "
Politică

Modelul Vanghelie, importat în PNL. Penalii o garantează pe Gorghiu EXCLUSIV

" "

Un material de Marius Constantin și Valentin Busuioc

Redacția PSnews.ro vă prezintă, în cele ce urmează, cum reușește să își impună voința un cuib al penalilor în PNL, primul partid care și-a adoptat un așa-numit „Decalog al Integrității”.

Ca și cum nu ar fi fost deja îndeajuns de grav, acești penali sunt protejați de însăși Alina Gorghiu (co-președinte al PNL), care girează din umbră preluarea filialelor PNL de către oameni cu probleme de integritate sau de către acoliți ai acestora.

La vremuri noi, tot noi

Ideea pe care dorim să o subliniem aici este cea a continuității de care se bucură în PNL niște figuri nu tocmai onorabile. De la Mihai Voicu (la președinția PNL Sector 1) până la Adriana Săftoiu (în calitate de purtător de cuvânt), trecând prin susținerea pentru parlamentare a unor oameni ce și-au făcut din eșec principalul renume (precum Răzvan Mironescu în Sectorul 6), PNL nu face decât un circ parcă desprins din operele lui Caragiale; nicidecum nu produce schimbarea mult-promisă și îndelung-trâmbițată.

Pe lângă faptul că PNL se reformează de câțiva ani și n-a ajuns la nici un rezultat, de această dată liberalii vin cu cioara vopsită în sectoare. Alegerile interne ar fi trebuit să aducă oameni noi la conducerea filialelor, însă acest lucru nu este agreat de conducerea partidului. Tocmai de aceea, Mihai Voicu (unul dintre apropiații Alinei Gorghiu) s-a instalat pe fotoliul de președinte al PNL Sector 1, care încă era călduț după ce Mișu îl părăsise în urmă cu două luni.

Penalii la butoane. Cuibușorul de nebunii din Sectorul 4

Însă partea cea mai gravă abia acum vine: în spatele cazurilor de mai sus, se ascund niște politicieni cu probleme mult mai grave decât cele legate de sfori sau de gargară. Este vorba despre oameni ale căror dosare penale riscă să îi trimită ani buni după gratii.

Pe lângă faptul că ideea de „oameni noi” este doar o poezie romantică pe care o spune adesea Alina Gorghiu ca să se alinte (așa cum îi stă bine unei doamne), PNL nu vrea să învețe nici măcar lecția problemelor cu justiția. Filiala PNL Sector 4 a devenit un cuib al penalilor liberali (prin apartenență sau prin asociere).

Vă aduceți aminte cum, cu puțin timp înainte de alegerile locale, PNL l-a înfiat pe Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4, care a format un cuplu minunat cu învățăcelul sârguincios Răzvan Sava. Deși Piedone nu e membru de partid, rămâne doar ca Alina Gorghiu să-i dea un strat de ojă și-l face imediat liberal, așa cum știe PNL să se reformeze. Până atunci, fostul edil al Sectorului 4 încearcă disperat să preia controlul Primăriei, dovedindu-ne de atâtea ori că n-are nici măcar bunul-simț să nu mai pomenească de Colectiv, tragedie în urma căreia Piedone a ieșit ca o floricică, spunând fără niciun strop de jenă că Primăria nu făcuse controale în club, din cauză că își încheia programul înainte ca localul să își deschidă ușile.

Cel care jonglează pe masă la PNL Sector 4 – atât timp cât procurorii nu stau cu ochii pe el – este Andrei Creci, fost secretar general al PNL București și fost co-președinte al PNL Sector 4. Chiar dacă este cercetat de procurorii anticorupție încă din anul 2014, acest fapt nu a împiedicat-o pe Alina Gorghiu să-l sprijine la conducerea filialei de sector. De data aceasta, Creci face un pas în spate și caută intermediari.

În ciuda aerului de intelectual sociabil pe care îl afișează în partid și în relațiile cu presa, avocatul Andrei Creci are atârnat de coadă un dosar DNA cu un prejudiciu de 3,3 milioane de euro, în care este acuzat de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în legătură cu retrocedarea unor hectare din București. Astfel, nu doar că politicianul se împiedică în hățișul Decalogului de Integritate adoptat de PNL, ci și riscă să se afle din nou în atenția publică, prin prisma dosarelor sale penale.

Ca să nu mai lungim vorba: sursele PSnews.ro arată că, în prezent, Alina Gorghiu se zbate să ascundă sub preș mizeria unor băieți precum Piedone, Sava și Creci, simultan cu gonflarea figurilor prăfuite de pe linia Voicu-Săftoiu. Mai precis, sursele noastre vorbesc despre impunerea profesorului Radu Carp la conducerea filialei PNL Sector 4, ca o încercare disperată a conducerii liberale de a nu da cinstea pe rușine, mai precis de a arunca în față o figură cinstită, dar în spatele căreia băieții penali ai Alinei Gorghiu să continue să-și facă jocurile.

Și uite așa ajungem ca unul dintre co-președinții PNL să preia modelul Vanghelie și nu ar fi de mirare dacă, în campanie, vom avea afișe cu „Gorghiu, garantată de penali”, cu derivațiile: „Gorghiu, garantată de Piedone” și „Gorghiu, garantată de Creci”.

 

sursa foto: gandul.info

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *