Skip to content
Sănătate

Moderna anunță că doza booster a vaccinului său crește protecţia împotriva variantei Omicron

Twitter

Compania farmaceutică Moderna a anunțat luni, în urma unor teste de laborator, că doza 3 de vaccin anti-COVID (doza booster) sporeşte de zeci de ori nivelul anticorpilor neutralizanți împotriva variantei Omicron.

Doza booster autorizată de Moderna – o jumătate din doza normală de 100 µg – duce la creșterea de 37 de ori a nivelului anticorpilor neutralizanți împotriva variantei Omicron, a precizat compania într-un comunicat remis luni. O doză booster întreagă, 100 µg, crește nivelul anticorpilor neutralizanți împotriva variantei Omicron de aproximativ 83 de ori.

Moderna a precizat că este vorba de o variantă a virusului „îngrijorătoare pentru toţi” şi „înalt contagioasă”, dar a subliniat că doza booster a vaccinului său duce la creşterea nivelurilor de anticorpi neutralizatori şi că lucrează deja la o doză de ranfort specifică împotriva acestei variante.

Compania a asigurat că, în faţa complexităţii dezvoltării unui nou vaccin, îşi va axa eforturile „pe termen scurt” pe combaterea noii variante a virusului cu doza de supra-rapel a vaccinului său original.

În perspectivă şi în faţa vitezei de transmitere a noii variante, compania a precizat că va continua să lucreze la un vaccin specific împotriva Omicron şi că speră să desfăşoare teste clinice la începutul anului viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *