Skip to content
Sănătate

Moderna anunţă că un booster bivalent a fost mai eficient împotriva Omicron decât vaccinul utilizat în prezent

Twitter

Compania farmaceutică Moderna a anunţat marţi că o doză booster anti-COVID-19 concepută împotriva variantei Beta de coronavirus, precum şi a variantei iniţiale de coronavirus, a generat un răspuns imunitar mai bun împotriva unui număr de variante de virus, inclusiv împotriva Omicron.

Moderna a afirmat că aceste rezultate sunt un semn bun pentru planurile companiei de a dezvolta noi vaccinuri care să vizeze două variante de COVID-19, relatează Reuters. Dr. Jacqueline Miller, un om de ştiinţă din cadrul Moderna, a afirmat că compania nu are planuri imediate de a solicita autorizaţia pentru un vaccin bivalent, inclusiv împotriva variantei Beta. Aceasta va transmite datele către Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) pentru a pune bazele unui viitor vaccin candidat bivalent care să includă varianta Omicron.

Compania a spus că vaccinul bivalent care vizează Beta a generat titruri de anticorpi neutralizanţi mai mari împotriva variantei Omicron, la o lună şi la şase luni după administrarea vaccinului, decât rapelul vaccinului său original care este utilizat în prezent.

Compania a afirmat că este deosebit de încurajator faptul că vaccinul bivalent a produs o cantitate mare de anticorpi împotriva variantelor care nu au fost incluse în mod specific în vaccin.    Boosterul bivalent de 50 de micrograme, pe care companie l-a denumit mRNA 1273.211, a fost testat pe 300 de persoane.

„Convingerea noastră este că vaccinul bivalent, pe baza datelor observate deja… oferă cea mai mare speranţă pentru o protecţie mai lungă şi mai durabilă”, a spus dr. Jacqueline Miller.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *