Skip to content
Europa

Moderna va cere autorizaţia în Europa pentru vaccinul destinat adolescenţilor între 12 şi 17 ani

eiu.com

Compania americană Moderna va depune „la începutul lunii iunie” o cerere de autorizare pentru piaţa din Uniunea Europeană a vaccinului anti-Covid pentru adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 12 şi 17 ani, a declarat directorul companiei, Stéphane Bancel, pentru Journal du Dimanche.

Considerând că „până în vară, toţi adulţii care doresc să fie vaccinaţi vor fi primit o primă doză„, Stéphane Bancel a estimat că „va fi necesar apoi foarte repede să fie vizaţi adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani””.

În prezent, doar vaccinul de la Pfizer / BioNTech este autorizat pentru tinerii cu vârste cuprinse între 16-18 ani în Europa; Pfizer a solicitat, de asemenea, autorizaţia pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 16 ani şi a obţinut-o deja în Statele Unite. „Dacă nu ne vaccinăm masiv, riscul unui al patrulea val nu poate fi exclus„, a explicat Stéphane Bancel, care conduce compania din 2011.

El a spus că Moderna ar putea produce trei miliarde de doze pe an, care, adăugate la cele patru miliarde anunţate de Pfizer-BioNTech, ar fi „suficiente pentru a vaccina întreaga planetă cu o primă doză”.

În ceea ce priveşte averea sa personală, care a ajuns la peste cinci miliarde de dolari, conform Forbes, în timpul pandemiei, Stéphane Bancel a asigurat că finanţează numeroase asociaţii datorită unei fundaţii create împreună cu soţia sa: „Suntem hotărâţi să donăm întreaga noastră avere şi să creştem această fundaţie, numită Champions of Love„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *