Modificarea care îi vizează pe toți șoferii. O nouă decizie UE care aduci schimbări în ceea ce privește transportul

volan şofer
Sursa foto: Freepik

Euro NCAP (n.red. European New Car Assessment Programme – Programul european de evaluare a autovehiculelor noi) vrea să determine producătorii de mașini să revină la butoane și să renunțe, cel puţin parţial, la funcțiile tactile.

O modificare a interiorului autoturismelor este cerută de Euro NCAP. Mai exact, ecranele tactile ar putea fi reduse pe mașinile noi. Matthew Avery, director de dezvoltare strategică la Euro NCAP, a precizat că utilizarea excesivă a ecranelor tactile este o problemă la nivel de industrie. Aproape toţi producătorii de vehicule mută comenzile cheie pe ecranele tactile centrale, spune el, potrivit Capital.

În opinia directorului de dezvoltare strategică la Euro NCAP, ecranele tactile îi forțează pe şoferi să acorde mai multă atenție ecranelor și mai puțină drumului, iar acest lucru duce la producerea de accidente, unele cu urmări grave.

„Utilizarea excesivă a ecranelor tactile este o problemă la nivel de industrie. Aproape toţi producătorii de vehicule mută comenzile cheie pe ecranele tactile centrale, forţând şoferii să-şi ia ochii de la drum şi crescând risc de accidente din cauza distragerii atenţiei”, a declarat Matthew Avery, director de dezvoltare strategică la Euro NCAP.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: