Skip to content
Politică

Modificarea Codurilor, tot mai aproape. Zi plină pentru Comisia Iordache

evz.ro

Comisia Iordache se reunește miercuri la prânz pentru a dezbate modificarea Codului penal, a Codului de procedură penală, precum și a Codului de procedură civilă.

Parlamentarii ce fac parte din Comisia specială pentru legile justiției, condusă de Florin Iordache, vor dezbate miercuri la ora 12 inițiativele legislative de modificare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală și a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, conform Mediafax.

Iordache a declarat că modificările nu i se adresează lui Liviu Drganea, ci întregii societăți, amintind totodată că asociațiile profesionale vor putea depune amendamente.

„Toţi cei interesaţi să poată participa şi pe de altă parte să depună amendamente. Eu v-aş propune să spuneţi pe cine trebuie să invităm. Să invităm din partea CSM, secţia judecători şi procurori ÎCCJ, PÎCCJ; Asociaţia Maistraţilor, Forumul Judecătorilor care ne-a trimis o solicitare, Coaliţia românilor, Uniunea Naţională a Barourilor, reprezentanţi ai mediului academic. Din punctul meu de vedere, trebuie să fim deschişi. Iar ca mod de lucru, începând cu data de 2 mai să începem dezbaterile în Comisie” , a declarat Iordache.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *