Skip to content
Economie

Modificarea Legii offshore, un important pas înainte pentru afaceri. OMV Petrom: Rămânem dornici să dezvoltăm proiectul Neptun

Intenția autorităților române de a modifica Legea offshore și OUG 114/2018 reprezintă un important pas înainte, iar OMV Petrom rămâne dornică să dezvolte proiectul Neptun din Marea Neagră, se arată în raportul financiar al companiei petroliere pentru trimestrul al treilea al acestui an remis miercuri, potrivit agerpres.ro.

„Autoritățile române iau în considerare modificarea legislației cheie în domeniul țițeiului și gazelor naturale (un nou proiect al Legii Offshore, amendamente la OUG 114/2018 si OUG 19/2019, posibilitatea unei reveniri mai rapide la o piața liberalizata a gazelor naturale). Vedem redeschiderea dialogului privind astfel de subiecte fundamentale pentru Romania ca fiind un important pas înainte”, spun oficialii Petrom.

Datorită acestor intenții ale autorităților române, reprezentanții companiei s-au referit în ton optimist la proiectul Neptun Deep din Marea Neagră.

„Neptun Deep: OMV Petrom salută inițiativele recente ale autorităților romane de a îmbunătăți mediul fiscal și de reglementare actual aferent proiectelor offshore în domeniul gazelor naturale. Rămânem dornici sa vedem proiectul strategic Neptun Deep dezvoltat”, potrivit raportului trimestrial.

OMV Petrom a obținut în primele noua luni ale acestui an un profit net de 2,8 miliarde de lei, în creștere cu 3% față de aceeași perioada a anului trecut.

Valoarea vânzărilor consolidate a crescut cu 13% în primele noua luni din 2019, comparativ cu perioada similara din 2018, pana la 18,2 miliarde de lei, susținute de vânzări mai mari atât în Downstream Oil, cât și în Downstream Gas.

Totodată, în al treilea trimestru al acestui an, profitul net al companiei a fost de 785 milioane de lei, în scădere cu 43% fata de trimestrul trei din anul 2018.

 

 

1 comentariu la “Modificarea Legii offshore, un important pas înainte pentru afaceri. OMV Petrom: Rămânem dornici să dezvoltăm proiectul Neptun

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *