Skip to content
Politică

Modificarea legii referendumului. Un deputat USR denunță ”abuzuri inimaginabile”

vivafm.ro
" "

Un deputat USR, luni, într-o postare pe pagina personală de Facebook, susține că un articol din proiectul de modificare a legii referendumului deschide calea unor abuzuri inimaginabile.

Mai exact, este vorba despre deputatul USR Adrian Prisnel, în a cărui postare face referire la articolul potrivit caruia, daca se constata ca o initiativa legsilativa de modificare a Constitutiei depaseste limitele revizuirii, aceasta se considera nefinalizata si se transmite Parlamentului, si nu duce la respingerea acesteia.

" "
" "

„PSD a venit azi cu un proiect care modifica legea referendumului, impins pe repede inainte pe ordinea de zi a Parlamentului. PSD propune ca o lege de revizuire a Constitutiei, care incalca limitele revizuirii, adica Constitutia, sa nu fie respinsa, ci sa fie considerata nefinalizata si retrimisa Parlamentului. Acest articol deschide calea unor abuzuri inimaginabile. Anuleaza practic articolul din Constitutie care spune ca revizuirea privind caracterul national, independent, unitar si indivizibil al statului roman, forma republicana de guvernamant, integritatea teritoriului, independenta justitiei, pluralismul politic si limba oficiala, in sensul suprimarii drepturilor si a libertatilor fundamentale ale cetatenilor, este interzisa.

Daca 3 milioane de romani cer dictatura militara, legea de revizuire nu va fi respinsa, ci trimisa spre modificarea Parlamentului, ca orice alta lege! Noaptea mintii!” scrie Prisnel pe Facebook.

„De ce face PSD asta? Daca CCR va constata ca revizuirea Constitutiei pentru redefinirea familiei incalca limitele revizuirii, ceea ce este probabil sa se intample, initiativa sa nu fie respinsa definitiv, asa cum ar fi firesc, iar initiatorii sa fie obligati sa ia de la capat intreaga procedura. PSD calca in picioare Constitutia Romaniei pentru ca referendumul de revizuire a Constitutiei, inutil, dar periculos, initiat de CPF (Coalitia pentru Familie – n.r.), sa aiba loc acum, in aceasta toamna. Legea stabileste si termenul de 30 de zile pentru referendum din momentul adoptarii legii in parlament,” continua acesta.

„Adoptarea acestei legi care deschide practic calea oricarei initiative de revizuire a Constitutiei, impreuna cu sustinerea agendei CpF, o organizatie reactionationara cu obiectivul de limitare a unor drepturi si libertati, impreuna cu pachetul legilor anti-justitie si nationalizarea pilonului II ne trimit la periferia UE, alaturi de state care au derapat deja de la valorile europene, Ungaria si Polonia, si in sfera de influenta a Rusiei”, avertizeaza Prisnel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *