Modificări la Legea salarizării bugetarilor – sporurile pentru condiţiile de muncă, incluse în salariul de bază

Bani. DIICOT
Sursa foto: INQUAM / Octav Ganea

Un proiect de lege depus la Parlament de 27 deputaţi şi senatori liberali prevede modificarea Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice în sensul ca sporurile pentru condiţiile de muncă să fie incluse în salariul de bază.

Potrivit proiectului, „începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, cuantumul brut al sporurilor pentru condiţii de muncă prevăzute de Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, acordat pentru luna anterioară se introduce în salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie şi indemnizaţiile de încadrare, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii”.

Salariile de bază, soldele de funcţie/salariile de funcţie şi indemnizaţiile de încadrare prevăzute de prezenta lege se majorează în mod corespunzător.

Începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, sporurile pentru condiţii de muncă reglementate de Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice se abrogă, mai prevede actul normativ.

Potrivit expunerii de motive, aplicarea „deficitară” şi „neunitară” a legii salarizării bugetarilor a generat „multiple discriminări în rândul angajaţilor din sectorul public, precum şi o reprezentare deficitară a politicii salariale în sectorul public”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL