Skip to content
Politică

Modificări pe lista PNL de miniștri. Cine e în cărți pentru Ministerul Justiției/ Schimbări și la Ministerul Agriculturii

Inquam Photos/Octav Ganea

Au loc schimbări pe lista miniștrilor propuși de PNL în Guvernul Ciucă. Surse liberale au precizat pentru PS News că senatoarea PNL Iulia Scântei este favorită să ocupe postul de la Ministerul Justiției, deși în urmă cu o zi era vehiculat numele lui Cătălin Predoiu. Președintele Klaus Ioahnnis l-ar susține pe șeful statului Major al Armatei, Daniel Petrescu la Apărare și nu pe senatoarea Nicoleta Pauliuc.

Cum ar putea arăta lista PNL pentru viitorul Guvern:

1. Nelu Tătaru – Sănătate

2. Iulian Dumitrescu – Transporturi

3. Iulia Scântei – Justiție

4. Lucian Bode – Interne

5. Bogdan Aurescu – Externe

6. Dan Vîlceanu – Finanțe

7. Virgil Popescu – Energie

8. Sorin Cîmpeanu – Educație

9. Nicoleta Pauliuc/Daniel Petrescu– Apărare

10. Raluca Turcan – Ministerul Muncii

11. Marcel Boloș/ Cristian Bușoi – Ministerul Fondurilor Europene

12. Adrian Cozma – Ministerul Agriculturii

13. Robert Sighiartău – Ministerul Economiei

De asemenea, Kelemen Hunor, președintele UDMR ar urma să ocupe postul de vicepremier în Guvernul condus de Nicolae Ciucă. UDMR-ului i-ar mai reveni ministere precum cel al Dezvoltării, Cercetarea, Ministerul Mediului și Ministerul Sportului. Discuții sunt și pe Ministerul Muncii, care ar putea fi cedat UDMR.

Amintim că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat oficial, joi, 21 octombrie, nominalizarea actualului ministru interimar al apărării Nicolae Ciucă, propus de PNL pentru funcţia de premier al României, după ce guvernul propus de liderul USR şi fost premier desemnat Dacian Cioloş a picat testul la vot în Parlament. Ministrul interimar al apărării a făcut joi seară un apel public la partidele politice să sprijine prin votul din Parlament guvernul pe care îl va propune. „Țara noastră trece printr-una din cele mai dificile perioade din istoria sa recentă. De aceea, chem toți actorii politici responsabili să susțină formarea guvernului și să ne sprijine pentru a depăși cât mai curând criza medicală și pe cea economică”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *